Gnosjö Plåtindustri med automatisk kantpressecelle fra Salvagnini

Gnosjö Plåtindustri AB i Gnosjö, Sverige øker sin produksjonskapasitet ved å investere i en Roboformer - en automatisk kantpressecelle som består av en kantpresse og industrirobot som drives av ett enkelt kontrollsystem og programvare.

Gnosjö Plåtindustri har investert i automatisk kantpressecelle fra Salvagnini.
Gnosjö Plåtindustri har investert i automatisk kantpressecelle fra Salvagnini.
Publisert Oppdatert

- Etter en grundig evaluering valgte vi Salvagninis anlegg med hybridteknologi som gir en automatisert og kostnadseffektiv produksjon av knekte deler. En stor fordel var Salvagninis fleksibilitet av verktøysystemer, som tillot oss å bruke eksisterende verktøy. Salvagnini har lagt ned mye arbeid på forundersøkelser om våre produkter vi skal produsere i maskinen, slik at vi er sikre på at denne maskinen passer våre behov, forteller Hakan Hägg på Gnosjö Plåtindustri AB, som sammen med Salvagninis selger Claes Johansson har kjørt prosjektet.

Raskeste i sin klasse

Roboformer er basert på en kantpresse modell B3 som er Salvagninis nyeste modell innenfor hybridteknologien utstyrt med KERS, som er en forkortelse for Kinetic Energy Recovery System. Systemet genererer energi når bjelken går ned, noe som gir kraft til bøyingen og samt ved retur. Dette resulterer i større hastighet og akselerasjon med et vesentlig lavere energiforbruk enn en konvensjonell hydraulisk presse.

Kantpressen når en hastighet på 250mm/s med en repeterbarhet på 2¿¿

som gjør den til den raskeste på markedet i sin størrelse.

Anlegget blir satt i drift høsten 2014

For mer informasjon besøk: www.salvagnini.se