Matre utvider:

Hektisk på Bømlo

Matre Maskin AS er i ferd med å bygge en ny teststasjon og produksjonshall på Rubbestadneset. Testanlegget vil bli høyt automatisert og kvaliteten av dataene vil være på laboratorienivå.

Per Oddmund Habbestad betjener en av de avanserte CNC-maskinene i verkstedet.

Per Oddmund Habbestad betjener en av de avanserte CNC-maskinene i verkstedet. Foto: Joppe Næss Christensen

Publisert Oppdatert
For liten kapasitet til testing er en av grunnene til at Matre Maskin AS nå bygger nye lokaler.

For liten kapasitet til testing er en av grunnene til at Matre Maskin AS nå bygger nye lokaler. Foto: Joppe Næss Christensen

Maskinregisteret erfarer at et anstendig verksted ofte har akvarium.

Maskinregisteret erfarer at et anstendig verksted ofte har akvarium. Foto: Joppe Næss Christensen

Det skjer mye på Bømlo, og Matre Maskin AS er en av flere bedrifter som står for økt aktivitet. I skrivende stund bygger bedriften nytt testanlegg og utvider produksjonskapasiteten. Nybygget vil være på 1150m2.

Den nåværende testløsningen har en dieselmotordrevet pumpe. Denne vil bli erstattet av elektriske pumper og dermed spare miljøet. Kapasiteten til systemet vil være i stand til å oppnå en væskestrøm på 40.000 liter.

- Det nye testanlegget vil gi oss helt nye muligheter, både for hva vi rent teknisk kan teste, men også med hensyn til brukervennlighet, forteller Solfrid S. Stavland, personalsjef i Matre Maskin AS

Stolt 60-åring

I fjor feiret Matre 60 års kontinuerlig drift i Brubakken på Bømlo. Selskapet har vokst betydelig siden den spede begynnelse tilbake i 1953. I dag sysselsetter virksomheten 46 personer og leverer brannbekjempelsesutstyr over hele verden.

- Matre ble bygget på innovasjon. Dette driver fortsatt bedriftens forretningsstrategi og er en integrert del av kulturen. Etter 60 år fortsetter våre kjerneverdier, som består av integritet, innovasjon og prestasjon, å være de standarder som vi måler vår suksess etter. Ved å være tro mot disse grunnleggende verdiene har vi vært i stand til å levere produkter av høyeste kvalitet til våre kunder og posisjonere oss for videre vekst, uttaler Stavland.

Fjoråret bød på mer enn mimring, for Matre ble kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet. Selskapet oppfylte kravene for å bli kalt en Gasellebedrift: Kontinuerlig drift i fire år eller mer. Inntektsvekst de siste fire årene.

Inntektene må ha blitt fordoblet de siste fire årene. Selskapet må vise et positivt resultat for alle de siste fire årene.

- Denne prisen er vi veldig stolte av, og gleden vil vi dele med våre trofaste kunder, kommenterer Stavland.

Godkjent av US Coast Guard

Matres dekkintegrerte brannslukkingssystem er nå godkjent av US Coast Guard.

- Vi er svært stolte over å ha klart å oppfylle de strenge kravene som ble stilt av en av de mest kvalitetsbevisste organisasjoner i verden, sier Stavland.

Systemet er spesielt utviklet for å slokke branner på helikopterdekk. Når systemet igangsettes vil det slukke store branntilløp på helikopterdekket i løpet av 15 sekunder. Slukkesystemet kan brukes både for offshore samt landbaserte applikasjoner.

Også leieproduksjon

Selv om Matre Maskin AS har flere egenutviklete produkter som produseres i en rekke ulike materialer kjøres det også leieproduksjon, blant annet for nabobedriften Servogear. Bømlobedriften er sertifisert i henhold til ISO 9001.

- Siden det stilles meget strenge krav til våre egne produkter som vi eksporterer over hele verden, du vet brannslukkingssystemer bør helst virke uansett vær og føre, så mener vi at vi har kompetanse og teknologi til å utføre en rekke tjenester for våre kunder innen leieproduksjon. I tillegg til å maskinere kan vi kvalitetskontrollere, sammenstille og teste utstyr for kunden. Med nye lokaler på plass i høst står vi enda sterkere rustet til å betjene våre kunder, konkluderer Solfrid S. Stavland.

For mer informasjon besøk www.matre.no

Matre Maskin AS har en moderne maskinpark og tilbyr leieproduksjon. Med 60 års erfaring innen produksjon av komplekse komponenter i eksotiske metaller kan Bømlobedriften mye om presisjon og kvalitet.

Matre Maskin AS har en moderne maskinpark og tilbyr leieproduksjon. Med 60 års erfaring innen produksjon av komplekse komponenter i eksotiske metaller kan Bømlobedriften mye om presisjon og kvalitet. Foto: Joppe Næss Christensen