Inveio setter standarden for ståldreiing og støpejernfresing

Nylig introduserte Sandvik Coromant nye skjærsorter for ståldreiing og støpejernfresing med Inveio. Dette er, i følge produsenten, et teknisk gjennombrudd innen materialvitenskap, som skal gi skjær med enestående slitestyrke.

Det komplette sortimentet med nye skjærsorter for ståldreiing og støpejernfresing med Inveio-teknologi omfatter GC4325, GC4315 og GC3330.

Det komplette sortimentet med nye skjærsorter for ståldreiing og støpejernfresing med Inveio-teknologi omfatter GC4325, GC4315 og GC3330.

Publisert Oppdatert

I dagens produksjonsmiljø er forutsigbarhet stadig viktigere. En produksjon som går som smurt, uten uforutsette avbrudd, baner vei for sikker ubemannet produksjon og høy maskinutnyttelse - en hjørnestein for lønnsomme produksjonsprosesser.

Etter introduksjonen av vendeskjæret GC4325 i oktober 2013, utvider Sandvik Coromant nå sitt sortiment, og introduserer de nye skjærsortene GC4315 og GC3330. Alle tre skjærsorter kommer med Inveio-teknologi, som skal, i følge produsenten, gi forutsigbarhet og lang levetid på skjæret.

Et teknisk gjennombrudd

Prestasjonen på disse sortene er gjort mulig med Inveio enretnings-krystallorientering. Vanligvis er krystallorienteringen i vendeskjærenes (CVD) aluminabelegg tilfeldig. Gjennombruddet kom da Sandvik Coromant fant en ny måte å kontrollere krystallene på, ved å innrette dem alle i samme retning - mot toppoverflaten. Disse tettpakkede krystallene skaper en sterk barriere mot skjæresone og spon.

Resultatet er et vendeskjær med utrolig slitestyrke og skjæregger som holder seg godt ved lange inngrepstider. Den lange, forutsigbare slitasjetiden til GC4325, GC4315 og GC3330 muliggjør sikker ubemannet produksjon med høy avsponingsmengde.

Bruksområdet

GC4325 er førstevalget for ståldreiing. Når GC4325 når en grense i avsponingshastigheten på grunn av høy hastighet og lang inngrepstid, vil GC4315 motstå de høye temperaturene som oppstår. GC3330 er førstevalget for fresing av støpejernmaterialer.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com/no