Inviterer til messebesøkende til kjerneboreskole

-Vi vil gjerne ha litt aktivitet på standen, og vil derfor kjøre det vi kaller Rotabroach Kjerneborskole. Dette er et opplæringskonsept vi har kjørt over hele Norge med meget bra respons, opplyser daglig leder Aage Solbrekke i HR Maskin AS.

- Alle som kommer på vår stand, får opplæring, og vil få med seg en minnepenn med opplæringsheftet og dyrebare råd for vellykket bruk av konseptet, lokker Solbrekke.

- Alle som kommer på vår stand, får opplæring, og vil få med seg en minnepenn med opplæringsheftet og dyrebare råd for vellykket bruk av konseptet, lokker Solbrekke.

Publisert Oppdatert

Men selv om interessen for tiltaket er stor er Solbrekke ikke i tvil om at mange flere kunne ha faglig glede av en time på skolebenken.

Hva er utfordringen ved kjerneboring?

- Konseptet avviker ganske mye fra tradisjonell boring med spiralbor. Her må en i mye større grad ta hensyn til materialet, stabilitet av magnetbormaskinen, og ikke minst bruken av skjære/kjølevæsker. Når det bores med et kjernebor, fungerer jo dette som en ordinær hullsag. Det blir en "plugg" igjen inne i boret, og når det bores, utvikler prosessen varme. Den største feilen mange brukere gjør, er at de ikke bruker noen form for kjøling, eller sprayer en skjærespray utenpå boret ved boring. Pluggen inne i boret får derved ingen kjøling, og utvider seg av varmgang, og sprenger rett og slett boret, forklarer Solbrekke.

Deler gjerne erfaringer

Ifølge Solbrekke er det fortsatt mye "upløyd mark" ute i den mekaniske verden. - Vi opplever daglig spørsmål om produktene fra etablerte brukere som enten ikke kjenner produktet, eller som tilfeldig har kjøpt magnetbormaskin og bor, men overhodet ikke fått opplæring og dermed feilbruk og havari! Den Tekniske Messen er for oss et forum hvor vi treffer brukerne, og deler gladelig våre erfaringer etter 30 år med alle, uansett om du kjøper produktet av en konkurrent eller av oss. Alle som kommer på vår stand, får opplæring, og vil få med seg en minnepenn med opplæringsheftet og dyrebare råd for vellykket bruk av konseptet, lokker Solbrekke.

HR Maskin treffes på stand M03.