Jobb raskere og lenger

Børsteløs EC-teknologi gir 30 prosent lengre driftstid per batteriopplading og børsteløse EC-motorer gir dobbelt så lang levetid som DC-motorer. EC-teknologien gir et mer effektivitet verktøy med mindre vedlikehold.

Publisert Oppdatert

Med de nye, børsteløse borskrutrekkerne fra Bosch kan du komme til på trangere steder, skru skruer raskere og jobbe 30 prosent lenger, hevder produsenten.

Bosch lanserer nå tre nye, batteridrevne proffverktøy med børsteløse EC-motorer som setter nye standarder for boring og skruing. Lanseringen omfatter en 18 volts skrutrekkeren GSR 18 V-EC TE Professional samt to nye 10,8 V-maskiner: Borskrutrekkeren GSR 10,8 V-EC Professional og skrutrekkeren GSR 10,8 V-EC HX Professional.

10,8 volt-trekkere får børsteløs teknologi

GSR 10,8 V-EC Professional og GSR 10,8 V-EC HX Professional har universalbitsfeste, veier henholdsvis 0,9 og 0,7 kg og er 163 og 135 mm lange. Det gjør dem til de letteste og korteste skrumaskinene i sin klasse, lettere å håndtere og enklere å komme til på trange steder, hevder Bosch. EC-motoren gir dessuten dobbelt så lang levetid som konvensjonelle verktøy med DC-motorer.

Begge modeller kan kjøre med opptil 1300 omdreininger i minuttet med et mykt moment på opptil 20 Nm. Skrumaskinene med EC-teknologi er allsidige og kan skru i så vel tre som plast og metall. Med GSR 10,8 V-EC Professional kan du dessuten bore hull opptil 10 mm i diameter i stål og opp til hele 30 mm i tre. Med EC-teknologien og 2,0 Ah-batteriet er det mulig å skru opptil 770 skruer på 4x40 mm i mykt tre på én enkelt batteriopplading og dermed rekke å gjøre mye mer arbeid på kortere tid.

Mindre slitsomt

GSR 18 V-EC TE Professional er den første batteridrevne skrutrekker i Bosch Dynamics-serien. Med et 4,0 Ah-batteri kan skrutrekkeren på én enkelt batterioppladning skru opptil 3400 skruer med en diameter på 3,5 mm og lengde på 35 mm i gipsplater montert på metalprofiler. Med en topp hastighet på 4200 omdreininger per minutt gjør GSR 18 V-EC TE Professional jobben raskt.

Den lette skrutrekkeren GSR 18 V-EC TE veier 1,6 kg inkludert 4,0 Ah-batterier og er 207 mm lang - den korteste i 18 V-klassen, i følge produsenten. Den justerbare dybdestoppmekanismen sikrer presis skruhøyde selv ved høyeste hastighet. Låsbar hastighet gjør også arbeidet mindre slitsomt.

For mer informasjon besøk: www.bosch.no