Kapp dobbelt så mye med ny teknologi

3M har nå lansert en ny serie med Cubitron II kappeskiver som kutter raskere og har lengre levetid. De nye kappeskivene er basert på 3Ms største slipesuksess i moderne tid, de patenterte presisjonsformede slipemineralene som brukes i Cubitron II produkter.

Publisert Oppdatert

3Ms Cubitron II slipeprodukter består av trekantformede slipemineraler, hvor alle mineralene har samme form og størrelse. Disse selvskjerpende trekantene er konstruert til å sprekke ettersom de slites, og kontinuerlig danne nye, super-skarpe spisser og kanter som skjærer rent gjennom metall som en kniv, i stedet for å pløye gjennom. Dette hindrer varme fra å bygge seg opp i arbeidsstykket, noe som reduserer varme-relatert stress, sprekker og misfarging.

Krever mindre trykk

Da de første produktene med Cubitron II ble lansert i 2009, ble de umiddelbart en suksess og de mest solgte slipeproduktene i 3Ms sortiment i de senere årene.

- En stor del av suksessen, er at den unike teknologien gjør produktene mer brukervennlige. De nye kappeskivene lager lite støy, vibrerer mindre og avgir mindre støv, sier Hans Vegel, salgs- og marketingsjef hos 3M Norge AS. Produktene krever mindre trykk ved kapping enn tradisjonelle kappeskiver, noe som skåner både armer og rygg til den som skal utføre jobben.

Renere resultat

Skivene brukes i metallbearbeiding for å kutte jern, samt rustfritt-, legert- og vanlig stål, og da hovedsakelig innen verkstedindustri, mekaniske verksteder, generell metallbearbeiding og ved skipsverft. Cubitron II kappeskiver er jernfrie, noe som gir et renere resultat, spesielt på rustfritt stål.

Også som rondell

Samtidig med lanseringen av kappeskivene, slipper også 3M en lamellrondell med samme teknologi. Med de siste lanseringene finnes nå teknologien, presisjonsformede slipemineraler, i kappeskiver, navrondeller, lamellrondeller, fiberrondeller, Roloc sliperondeller og slipebånd.

Kappeskivene produseres i to utførelser (T41 og T42), hvor T42 leveres med senket nav for å komme bedre til. Størrelsene varierer fra 100 mm til 230 mm i diameter og selges hos autoriserte 3M forhandlere.

For mer informasjon besøk: www.3M.no/slip