Seco Tools på offensiven:

Møter kundebehov med ny teknologi

Verktøyforhandler Digernes AS inviterte med et par titalls kunder til et todagers besøk i Fagersta for å se hvorfor Seco Tools er i verdenstoppen innen sponfraskillende verktøy. Den svenske globale verktøyprodusenten skuffet ikke og kunne by på spennende løsninger og gode prosesser.

Seco Tools og Digernes AS inviterte til besøk: Fra venstre: salgssjef i Seco Tools AS Geir MoldværMolvær, daglig leder Terje Sivesind i Seco Tools AS, Ole Magne Birkeland og Kåre Salte, begge fra Digernes AS samt salgssjef i nordisk sjef Seco Tools AB Christer ÅkerbergÅkeberg.
Seco Tools og Digernes AS inviterte til besøk: Fra venstre: salgssjef i Seco Tools AS Geir MoldværMolvær, daglig leder Terje Sivesind i Seco Tools AS, Ole Magne Birkeland og Kåre Salte, begge fra Digernes AS samt salgssjef i nordisk sjef Seco Tools AB Christer ÅkerbergÅkeberg. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert Oppdatert
Geir MolværMoldvær, salgssjef I Seco Tools AS, viser frem noen av produktene under besøket ved hovedkvarteret til Seco Tools i Fagersta, Sverige.
Geir MolværMoldvær, salgssjef I Seco Tools AS, viser frem noen av produktene under besøket ved hovedkvarteret til Seco Tools i Fagersta, Sverige. Foto: Joppe Næss Christensen
Eksempel på er dempet verktøy; her Seco Tools K821 Steadyline.
Eksempel på er dempet verktøy; her Seco Tools K821 Steadyline. Foto: Seco Tools

Nærmere 30 besøkende ble ønsket varmt velkommen av salgssjef nordisk sjef Christer Åkerberg i Seco Tools auditorium ved hovedkvarteret i Fagersta. Her fikk kunder og fagpresse presentert bedriftens historie, fra begynnelsen i 1930-årene, da det oppsto et behov for harmetallverktøy som kunne bearbeide stål på en effektiv måte, frem til dagens moderne industrikonsern som leverer høyteknologiske produkter, løsninger og prosesser til bearbeiding av en rekke ulike avanserte materialer.

- Vi vil presisere at sikkerhet alltid kommer først, begynner Christer Åkeberg, så beskrev han rutiner for hva besøkerne skulle gjøre i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå: - Sikkerheten og menneskene tar vi på alvor, og det er vel derfor vi ikke har hatt mer enn tre ulykker per million time per år, forsikrer han.

LIFE - kvalitetsprogram

LIFE er et overgripende kvalitetsprogram for kontinuerlige forbedringer og utvikling av veiksomheten virksomheten (LIFE - Little Improvements From Everyone).

Gjennom LIFE kan samtlige medarbeidere engasjere seg i Secos forbedringsarbeid, uansett om det gjelder kloke tips for hvordan man kan effektivisere virksomheten eller hvordan man skaper et enda triveligere arbeidsmiljø for alle. LIFE 2 ble introdusert våren 2012, med fokus på strategisk resonnement som lander i tre prioriterte mål.

2500 nye produkter årlig

Seco Tools, som er verdens tredje største verktøyprodusent, har en høy innovasjonstakt, hele 2500 nye produkter hvert år, og virksomheten har mer enn 25000 standardprodukter i sitt assortiment. Rundt fire prosent av omsetningen benyttes til forskning og utvikling og virksomheten har en rekke forskere som jobber kun med å ta frem nye produkter.

- Vi har 24 timers levering av standardprogrammet, noe vi er ganske stolte av, sier Åkerberg Åkeberg.

Møter behov med teknologi

Det ble naturligvis fokus på produkter og både gjengeverktøy og freseverktøy ble vist samtidig som Seco Tools spesialister kom med gode råd og forslag til måter å løse ulike bearbeidingsoppgaver på.

- Du får også hjelp via vår produktveileder som du finner på vår hjemmeside: https://secure.secotools.com/sas/?app=iThread, uttalte Sonny Nilsson, produktspesialist for gjenging.

Han kunne fortelle at den spesielle «Snap-Tap» HD-holder kom til verden som følge av et behov hos en norsk kunde.

Teknisk sjefProduktsjef innen dreiing, Håkan Stenmark, fortalte om trenden med økende bruk av eksotiske materialer, som titan og kompositt, spesielt i Norge, og at dette krever nye og bedre forbedrete verktøyløsninger.

- En av løsningene er å ta i bruk Jetstream - et nytt høytrykk kjølesystem som ikke bare gir effektiv maskinering og sponevakuering men også lengre levetid på verktøyene samt bedre overflatefinish, uttalte Stenmark.

Han berørte dynamisk dreiing, spesialverktøy samt dempede verktøy og produktserien Steadyline.

- Dere får se våre dempede verktøy under en demonstrasjon i dag og da er jeg overbevist om at det er flere som vil vurdere disse verktøyene i sin produksjon.

Jörgen Andersson viste freseverktøy og var raskt ute med å promotere skjær med fire egger.

- Eksempelvis Seco Tools Square T4 egner seg ypperlig til grov og middels grov maskinering. Nye overflatebelegg på verktøyene gir bedre maskinering av titan, og vi slipper en del nyheter i september i år, så følg med, oppfordret Andersson.

Per Ola Jönander snakket om Secomax CBN og keramiske vendeskjær med keramiske materialer som blant annet benyttes til å bearbeide herdete stål og superlegeringertyper.

I tillegg fikk man praktisk informasjon om «My pages» som er elektronisk informasjon, type skjærdata, 2+3D-tegninger som tilbys til PC, Mac, mobiltelefon og nettbrett. Tjenesten blir tilgjengelig om kort tidi løpet av høsten.

Første dag av besøket ble rundet av med go-cart-kjøring og felles middag.

Innkvartering var for øvrig i det flotte Brukshotellet, Secos eget hotellsom benyttes mye av Seco for gjester og internasjonalt ansatte.

Overbevisende demo

Andre dag var dedikert demonstrasjoner. Ulike verktøyløsninger ble vist, så også dynamisk fresing samt Jetstream høytrykk kjøling. Dessuten ble det kjørt en rekke ulike prosesser med Steadyline-produkter. Det var flere av de besøkende som uttrykte stor interesse for flere av produktene, og enkelte mente det var på tide å ta en prat på kammerset om valg av verktøy, holdere, kjøling og prosesser.

Så får man håpe at Seco Tools og deres forhandler Digernes AS kan hjelpe sine kunder til å bli ytterligere mer effektive og lønnsomme.

Undertegnede fikk uansett et godt innblikk i hvordan Seco Tools opererer og hvorfor denne profesjonelle virksomheten ligger i verdenstoppen.

For mer informasjon besøk: www.secotools.com

Strøkent over alt hos Seco Tools i Fagersta.
Strøkent over alt hos Seco Tools i Fagersta. Foto: Seco Tools