Klar for Yrkes-EM!

NM-vinner i sveisefaget

Kristian Skibenes fra Kværner Stord stakk av med seieren i NM i sveisefaget. Han er nå klar for deltakelse i Yrkes-EM i Frankrike som arrangeres i oktober. Gratulerer!

Vinneren av NM i sveising 2014 er Kristian Skibenes, i midten. 2. plass gikk til Alf Sundal, også fra Kværner Stord (til høyre) 3. plassen gikk til Nikolai Eidshaug Haugerøy fra Kværner Piping Technology.
Vinneren av NM i sveising 2014 er Kristian Skibenes, i midten. 2. plass gikk til Alf Sundal, også fra Kværner Stord (til høyre) 3. plassen gikk til Nikolai Eidshaug Haugerøy fra Kværner Piping Technology. Foto: OTEK
Publisert Oppdatert

NM i sveisefaget foregikk i Verdal i Nord-Trøndelag. Det var ti unge, dyktige sveisere fra fem bedrifter som deltok. Kværner ASA stilte med fem deltakere og stakk av med de tre første plassene. Vinneren ble Kristian Skibenes, tett fulgt av kollegaene Alf Sundal og Nikolai Eidshaug.

Til Yrkes-EM i Frankrike

Kristian Skibenes er med dette også uttatt på det norske Yrkeslandslaget som skal til Yrkes-EM i Lille, Frankrike i oktober i år. Han var på landslaget også i fjor, da på laget som deltok i Yrkes-VM i Leipzig. Her gjorde han en super innsats, som ble belønnet med Medal of Excellence.

Det var Norsk Industri i samarbeid med OKTEK i Nord-Trøndelag og Vitec AS som arrangerte norgesmesterskapet. Sveise-NM blir således ikke en del av Yrkes-NM i Trondheim i oktober i år. Dette for å kunne kåre vinneren som skal delta i bl.a. Nordic Mesterskap på Stord i uke 37 og i Yrkes-EM.

Vi gratulerer alle deltakerne, vinnerne og arrangørene med et flott arrangement!

Kilde: Norsk Industri