Ny administrerende direktør hos Liljedahl Machine Tools og Ravema AB

Jørgen Fredsson er blitt ansatt som adm.dir. for Liljedahl Machine Tools og Ravema og startet opp 1.november 2013. Nåværende leder Håkan Larsson, som har vært i stillingen siden 2004, går av med pensjon, men kommer til å fortsette i konsernet som styremedlem.

Publisert Oppdatert

Jørgen Fredsson har vært ansatt hos Kongsberg Automotive AB i Mullsjø siden 2004, der han hatt flere posisjoner, nå som Senior Programme Manager, og tidligere som fabrikksjef. Han har en lang og god erfaring fra produksjonsindustrien, og har skafet seg internasjonal erfaring gjennom sine stillinger i Kongsberg Automotive og også i GM-Fiat, og GM (Saab Automobile AB). Jørgens kvalifikasjoner og kompetanse omfatter først og fremst produksjonsledelse, produksjonsteknikk, sponfraskillende bearbeiding, samt markedsføring og salg.

Jørgen er 40 år og utdannet høyskoleingeniør. Han er bosatt i Tenhult, er gift og har to sønner.

Fakta:

Liljedahl Machine Tools er en ledende partner til den nordiske industrien som leverandør av avanserte verktøymaskiner til den sponfraskillende industrien, et komplett sortiment av platebearbeidingsmaskiner, forebyggende vedlikehold og service. I Liljedahls Machine Tools inngår Ravema og Din Maskin som er representert i både Sverige, Norge og Finland.

Konsernet omsetter for over 800 millioner kroner, hvorav Ravema står for mer enn 600 mkr., og har 180 ansatte. Liljedahl Group er et familieid konsern med sterke virksomheter innenfor både produksjon og tjenestesektoren i Norden. Europa og Kina. Konsernet er delt opp i seks forretningsområder. Bare Wire, Winding Wire, Steel Wire, Machine Tools, Finnvedens Lastvagnar og Finnvedens Bil. Konsernet omsetter for 9.milliarder kroner og har 1.200 ansatte.