Enter Kompetanse møter kundekrav:

Ny platelaser gir nye muligheter

Kundekrav og nye markedsmuligheter, kombinert med behov for moderne produksjonsteknologi, ledet Buskeruds største attføringsbedrift, Enter Kompetanse AS, til å investere i en LVD Sirus 3015 laserskjæremaskin.

LVD Sirius 3015 med automatisk inn- og utmating. Maskinen har 4 kW laser og kan bearbeide plateformat 3000 x 1500 mm. Kapasitet: stål 20 mm, rustfritt 15 mm og aluminium 10 mm.
LVD Sirius 3015 med automatisk inn- og utmating. Maskinen har 4 kW laser og kan bearbeide plateformat 3000 x 1500 mm. Kapasitet: stål 20 mm, rustfritt 15 mm og aluminium 10 mm. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert Oppdatert
- Materiallageret har egen skjerm som muliggjør operasjon selv mens lasermaskinen er i bruk, uttaler Trond Aasen fra LVD. Tårnet har fire plateskuffer som hver har tre tonn kapasitet.
- Materiallageret har egen skjerm som muliggjør operasjon selv mens lasermaskinen er i bruk, uttaler Trond Aasen fra LVD. Tårnet har fire plateskuffer som hver har tre tonn kapasitet. Foto: Joppe Næss Christensen
Egenutviklet produkt: PC-skap for skoler og bedrifter. ¿ Vi er på jakt etter flere egenutviklete produkter, så du er velkommen til å prøve oss, uttaler Bernt S. Eriksen, produktsjef hos Enter Kompetanse AS.
Egenutviklet produkt: PC-skap for skoler og bedrifter. ¿ Vi er på jakt etter flere egenutviklete produkter, så du er velkommen til å prøve oss, uttaler Bernt S. Eriksen, produktsjef hos Enter Kompetanse AS. Foto: Joppe Næss Christensen
Læring Eirin Holmen har nå blitt faglært platearbeider og skal videreutdanne seg til ingeniør.
Læring Eirin Holmen har nå blitt faglært platearbeider og skal videreutdanne seg til ingeniør. Foto: Joppe Næss Christensen
Enkelt brukergrensesnitt på lasermaskinen.
Enkelt brukergrensesnitt på lasermaskinen. Foto: Joppe Næss Christensen
Fine toleranser. Her et eksempel på hva den nye LVD Sirus kan skjære.
Fine toleranser. Her et eksempel på hva den nye LVD Sirus kan skjære. Foto: Joppe Næss Christensen
Eksempel på egenutviklet produkt fra Enter Kompetanse AS.
Eksempel på egenutviklet produkt fra Enter Kompetanse AS.
På veggen står verdiene i Enter Kompetanse AS.
På veggen står verdiene i Enter Kompetanse AS. Foto: Joppe Næss Christensen

Maskinregisteret besøker Enter Kompetanse AS når bedriften nylig har gjort store endringer internt. Nyoppussete lokaler, stor ryddesjau i verkstedet og fokus på Lean forteller at bedriften ligger i sælene for å forsvare sitt eget slagord: Norges mest moderne attføringsbedrift.

På veggen i resepsjonen står det skrevet på veggen; engasjement, tillit, lojalitet, åpenhet, respekt og samarbeid.

- Det er viktig for oss som attføringsbedrift at vi står for noe, har substans og kan levere det beste til dem som er på attføring og til våre kunder, beretter Bernt S. Eriksen, produktsjef hos Enter Kompetanse AS.

Mest moderne attføringsbedrift

Han mener en av flere årsaker til at Enter Kompetanse er Norges mest moderne attføringsbedrift, er at man gjennom målrettete investeringer har fått en moderne maskinpark med høy automasjonsgrad.

- Med godt kvalifiserte og engasjerte medarbeidere som arbeider etter bedriftens satsningsområder og forretningside, med konkrete nytteverdier, er dette allerede en realitet, sier Eriksen.

Enter mekanisk

- Enter mekanisk avdeling tilbyr kundene spesialkompetanse i tynnplateprodukter, og bedriften har lang tradisjon for utvikling, konstruksjon, høy leveringspresisjon og god kvalitet. Vi ønsker å være kundens naturlige førstevalg. Vi utvikler produkter i samarbeid med kunden, etter en behovsspesifikasjon som beskriver hensikt og virkemåte, forklarer produktsjefen.

Foruten konstruksjon og design utfører bedriften en rekke tjenester; både små og store serier, sistnevnte i helautomatiserte maskiner.Prosessene er varierte; stansing, laserskjæring og maskinering i CNC-platefres, dessuten knekking, sveising, mutterinnsetting, avgrading og overflatebehandling. Sistnevnte inkluderer både pulverlakkering hos ekstern leverandør, samt foliering av det meste, også helfoliering av biler.

- Vi behandler de fleste materialkvaliteter med hjelp av automatisk produksjonsteknologi. Enter må være kostnadsbevisste og kvalitetsbevisste fra A - Å, på lik linje med en hvilken som helst bedrift. Våre utviklere har fra defineringsmål tilskisse, prototype, planlegging og til produksjon full fokus på kostnader og kvalitet, slik at du som kunde får god kvalitet til en konkurranse dyktig pris. Gjennom kontroll i alle ledd av produksjonen kvalitetssikrer vi produktet for feil og mangler, understreker Eriksen.

Trenger du arbeidskraft?

Eriksen viser oss rundt i verkstedet og forteller hva han syns er spennende med sin jobb.

- Jeg har lang erfaring fra industrien, men det er noe spesielt å få jobbe med attføring. Jeg lærer noe nytt hver dag, både faglig, men ikke minst på det menneskelige plan. Gjennom aktivt og målrettet attføringsarbeid har Enter snudd nedturer til oppturer for mange mennesker. Dette gjør vi gjennom opplæring, omskolering, arbeidstrening og oppfølging ved utplassering i samarbeidende bedrifter. Hvis du trenger arbeidskraft bør du vite dette om oss, sier Eriksen og lister opp tilbudene fra Enter:

· Kartlegging, behovsanalyse og rekrutteringstilbud

· Motiverte deltakere som er klare for å gjøre en god jobb hos deg

· Oppfølging på arbeidsplassen som skaper trygghet for arbeidsgiver

· Mentoropplæring i bedriften som sikrer tilrettelegging og oppfølging av kandidater ute i praksis

Faglært blir ingeniør

For å vise at Enter kan skape resultater snakker Eriksen om en solskinnshistorie:

- Vår dyktige læring Eirin Holmen har nå blitt faglært platearbeider. Hun fikk beste karakter; bestått meget godt! Gratulerer så mye, Eirin! Nå står nye utfordringer for tur, og vi ønsker henne masse lykke til med ingeniørstudier på Kongsberg.Eriksen tegner og forteller mens vi ser oss om i verkstedet, her er det tydelig at 5S og Lean har satt seg i veggene.

- Da vi bygde om i fjor tok vi avdeling for avdeling og implementerte 5S for fullt. Se hvor trivelig det er hos oss, stråler produktsjefen. Han stopper opp ved noen stålskap og forklarer hva dette er for noe.

- Vi utvikler en del egne produkter som vi også produserer, eksempelvis skjærebordet Flexicut som benyttes til å skjære isolasjon, men også PC-skap til skoler. Her legger elevene inn skole-PCene og kopler dem til nettverket. Maskinene blir ladet og får automatisk oppdatering. Smart ikke sant? Men, la oss se på vår nyeste investering.

Moderne teknologi

Fra før av har Enter Amada laserskjæremaskin, men den nye maskinen er LVD.

Hvorfor gikk dere for LVD?

- Jeg vil understreke at vi er fornøyd med Amadaen, men når vi først skulle satse på en ny laser ville vi være sikre på at vi fikk en løsning som passet oss. Vi kontakter flere maskinleverandører og sjekket ut muligheter og begrensninger ved de ulike maskinene. Vi så på ting som bordstørrelse, tykkelse og format på platematerialet, brukervennlighet, høytlager, skjærehastighet og kvalitet på skjæring. At valget landet på LVD har med helheten å gjøre. Et viktig punkt er service, noe vi er godt vant med all den tid LVD har servicetekniker rett i nabolaget vårt, svarer Eriksen.

Han legger også vekt på at Enter er en attføringsbedrift.

- Jeg mener vi har truffet bra med vårt valg. For oss er det viktig at vi kan tilby opplæring på moderne teknologi samtidig som vi kan møte markedets krav til kvalitet og leveringsdyktighet. De som får fagbrev hos Enter kan gå rett ut i industrien, og det betyr mye, konkluderer Bernt S. Eriksen.

For mer informasjon besøk: www.enterkompetanse.no eller www.lvd.no

Enter Kompetanse AS utvikler produkter i samarbeid med kunde. Her viser Bernt S. Eriksen frem en værstasjon som skal stå ute i felt.
Enter Kompetanse AS utvikler produkter i samarbeid med kunde. Her viser Bernt S. Eriksen frem en værstasjon som skal stå ute i felt. Foto: Joppe Næss Christensen