ALPAB går for Salvagnini:

Øker kapasiteten med automatisk fiberlasercelle

ALPAB Aluminium Products Ltd øker sin produksjonskapasitet ved å investere i en Salvagnini L5 4 kW fiberlaser med automatisk lasting og doseringsutstyr, samt selvprogrammeringsstabling, med to individuelle plukkenheter som legger de skjærte delene på en pall.

L5 med helautomatisk inn- og utmating, samt automatisk stabling av skjærte detaljer.

L5 med helautomatisk inn- og utmating, samt automatisk stabling av skjærte detaljer. Foto: Salvagnini

Publisert Oppdatert

- Vi er en liten familiebedrift som startet i 1985 i Brandstorp, i Habo kommune, Sverige. Med våre 20 ansatte har vi en omsetning på rundt 30 millioner kroner. Vi leverer metalldeler for selskaper innen områder som ventilasjon, belysning, bygg, bil og kontormøbler. Vår styrke ligger i god kvalitet, korte leveringstider, og lite overhead-kostnader, sier Christer Isaksson, som er eier av selskapet.

- Etter en nøye vurdering av teknologi, kompetanse og totaløkonomi, valgte vi Salvagnini-anlegget med automatiserings- og håndteringsutstyr, noe som gir oss en fleksibel produksjon og muliggjør full automatisering selv i små serier fortsetter Christer, som sammen med Salvagninis selger Claes Johansson har ledet prosjektet.

Lave totalkostnader

L5 4 kW er den nye modellen innen Salvagninis utvikling av fiberlaser-maskiner, med den nyeste teknologien som man senere har hatt stor suksess med.

- Det er en høyhastighetslaser som har et skjærehode med svært dynamisk bevegelse for en maksimal akselerasjon opp til 5 G, og som i seg selv har et meget lavt strømforbruk. Dette resulterer i en lav energikostnad per detalj samt en lav totalkostnad. Dessuten har L5 svært lave vedlikeholdskostnader, sier Claes Johansson på Salvagnini Scandinavia AB.

Høy automasjonsgrad

L5, som er levert til ALPAB, er også utstyrt med en automatisk inn- og utlastingssystem hvor platematerialet tas fra to bord, som har automatisk atskillelse av platene. Deretter legges platen på det automatiske vekslebordet, der syklusen starter. Når platen er ferdig skjært, veksler bordet ut ved stableren (MCL, som er selvprogrammerende), med to individuelle plukkheter, løfter og stabler de kappede detaljene helt automatisk på en utvidet stableflate med bord, mens den nye platen lastes automatisk i maskinen. Generering av produksjonskøen gjøres automatisk ved å legge inn en eller flere produksjonslister fra kontoret, noe som betyr at all produksjonsplanlegging foregår direkte mot det aktuelle behovet.

For mer informasjon besøk: http://www.alpab.com/index.html eller www.salvagnini.se

Salvagnini L5 4kW.

Salvagnini L5 4kW. Foto: Salvagnini