Prima Power med Platino Fiber Laser

Et av de siste tilskuddene til Prima Powers utvalg av lasermaskiner, er Platino Fiber 2D laserskjæremaskin. Den kan brukes til å skjære i et bredt spekter av materialer.

Publisert Oppdatert

Fiberlasere er mer effektive enn andre laserkilder for skjæring i høyreflekterende materialer, eksempelvis aluminiumslegeringer, kobber, og messing. Platino Fiber 2D skjærer varierte tykkelser, opp til 20 mm stål med effektivitet og kvalitet. Produktiviteten øker spesielt ved tynne og mellomtykke plater.

Platino Fiber 2D laserskjæremaskin er, i følge leverandøren, den perfekte balanse mellom innovasjon og erfaring. Dette produktet kombinerer state-of-the-art effektiv og økologisk fiberlaserteknologi med påliteligheten og fleksibiliteten fra Platino-plattformen.

Maskinen er tilgjengelig for plater opp til 1500 x 3000 mm og med 2 kW og 3 kW fiberlaser. Hastigheten på lineæraksen er 140 m/min og akselerasjon er 1.2 g for hver akse.

Garanterer besparelser

I følge leverandøren Din Maskin AS passer Platino Fiber for produsenter som bruker plate og ser etter et produksjonsverktøy som er effektivt, med god produktivitet og garanterer energi- og vedlikeholdsbesparelser, spesielt på tynne og middels tykke plater.

Maskinen er også veldig fleksibel; den er egnet for et bredt utvalg av materialer, inkludert høyreflekterende metaller, og med null setup-tid kan maskinen veksle fra å skjære flate metallplater til produksjon av runde, kvadratiske og rektangulære rør. Den støtter også en rekke muligheter for automasjonsmoduler for tilpassing til ethvert produksjonsbehov.

De mest markante egenskapene/mulighetene er:

· Kompakt design - krever lite areal for installasjon (23m2) eksklusive palettvekslere, skjold, filter og kjølere.

· Høy hastighet og akselerasjon gir korte syklustider; akselerasjon 12m/s², makshastighet 140 m/min.

· Maskinstativ i granitt med lasergenerator integrert - krever ikke noe spesielt fundament.

· Skjærehode med linsevekslingssystem for 5", 7,5" pg 10" linse.

· LPM og Quick piercing smøringssystem for optimerte automatiske piercing-strategier.

· Semiautomatisk linsesentrering - maskinen kontrollerer automatisk og gir så operatøren instruksjon om justering kreves.

CNC-styringen er P20L, produsert av Prima Electro, den har kraftfull data med avanserte algoritmer og er kompatibel med tidligere versjoner Prima Power 2D-maskiner. Den er ergonomisk og brukervennlig og har en nett konsoll med 15" touch screen.

Tilpasses etter behov

Platino utstyres med laserkilde etter behovsanalyse, og kan skjære materialer opp til 25 mm tykkelse med høy kvalitet og effektivitet. Som alle Prima Power 2D-maskiner kan maskinen integreres med automasjonssystem, fra det enkleste lastings- og lossingssystemet til det mest avanserte Night Train type FMS. Integrasjon i kundens forretningssystem for autogenerering av produksjon via programmeringssystemet kan tilbys og tilpasses etter behovsanalyse.

For mer informasjon besøk: www.dinmaskin.no