Raskere og enklere med SolidWorks 2013

Når SolidWorks presenterer sin nye programvare SolidWorks 2013 er det først og fremst enklere og raskere funksjoner ved den eksisterende teknologien som kommer til overflaten.

Justin Burton fra SolidWorks demonstrerer hvor enkelt det er å benytte eDrawing på iPad. Programvaren laster du ned fra internett.

Justin Burton fra SolidWorks demonstrerer hvor enkelt det er å benytte eDrawing på iPad. Programvaren laster du ned fra internett.

Publisert Oppdatert

Selv om teknologiplattformen er den samme er det likevel interessante nyheter fra programvareselskapet SolidWorks. SolidWorks 2013 inneholder 4.000 nye endringer. En av dem som kom i sommer er SolidWorks Plastics, et tilskudd som på lik linje med verktøy for mekanisk design nå også innebefatter konstruksjon og design i plastmaterialer. Programvaren gjør det mulig for brukerne å forutse, og unngå produksjonsfeil i de tidligste stadiene av design av plastdeler og sprøytestøpeformer.

SolidWorks Plastics-produkter er basert på teknologi fra SIMPOE SAS (SIMPOE), en av verdens ledende leverandører av programvare for simulering av sprøyteformer for plast. Som SolidWorks Gold Partner tilbyr SIMPOE nå fullstendig integrert og interoperabel funksjonalitet i samme vindu med SolidWorks. De nye produktene bygger på tidligere samarbeid og markedsføres under SolidWorks-varemerket.

Tettere samarbeid

SolidWorks Electrical er nok et positivt tilskudd i SolidWorks. Gjennom sanntidsintegrering av skjematiske 2D-diagrammer og 3D-modeller kan mekanikk- og elektroteam samarbeide bedre og levere mer nøyaktig design. De nye applikasjonene baner vei for samarbeid mellom mekaniske og elektriske ingeniørteam under produktutviklingen, effektivisering av designfasen og redusering av produktforsinkelser - noe som fører til ensartede, standardiserte design, lavere kostnader og kortere tid til markedet.

eDrawing på iPad

En interessant nyhet er at man har laget eDrawing for iPad. Dette muliggjør enkel kommunikasjon mellom utviklere, designere og kunder. iPad er et enkelt og meget visuelt verktøy som muliggjør rask og effektiv behandling av 3D-filer ved bruk av programvaren eDrawing. Mange av de samme verktøyene som finnes i eDrawing får du også til iPad-versjonen. Denne løsningen kommer definitivt til å bli en stor suksess!

Effektivitet og enkelhet

Ved siden av å gå gjennom en del av de mange endringene i SolidWorks 2013 stilte en av kundene opp med eksempler på hvordan man ved god bruk av SolidWorks kan forenkle og effektivisere prosessene fra ide til ferdig produkt.

- Vi har en eksplosiv vekst i selskapet og da er det viktig at vi kan henge med i svingene også innen produktutvikling og design, uttale Matthew Lennard, sjefingeniør ved Intelligent Energy.