Buind Automasjon har løsningen:

Robotiserer bort utflaggingsspøkelset!

I fjor skrev vi om Buind AS som i alle år har ligget under radaren. I år slår Kjell Buind til med nytt datterselskap som skal forsyne industrien med robotiserte løsninger - Buind Automasjon AS har blitt forhandler av Universal Robots.

Kjell Buind viser hvor lett man kan komme i gang med robotisering. - Har du en maskin til 4 millioner kroner og får ti timer ekstra kjøring per døgn får du raskt nedbetalt investeringen, sier Buind.
Kjell Buind viser hvor lett man kan komme i gang med robotisering. - Har du en maskin til 4 millioner kroner og får ti timer ekstra kjøring per døgn får du raskt nedbetalt investeringen, sier Buind.
Publisert Oppdatert
Brukergrensesnittet er meget enkelt og lettfattelig.
Brukergrensesnittet er meget enkelt og lettfattelig.
Buind Automasjon legger ut på veien for å besøke kunder og demonstrere robotløsninger.
Buind Automasjon legger ut på veien for å besøke kunder og demonstrere robotløsninger.

For et år siden skrev vi om det mekaniske verkstedet som i alle år har holdt en lav profil. Kjell Buind, som kjøpte sin første CNC-maskin for 20 år siden, har gjort en del grep med forretningen sin og fremstår i dag som en visjonær skikkelse innen mekanisk industri med et klart budskap: - Du kan glemme utflaggingsspøkelset, robotiser din produksjon og kjør så mye som mulig ubemannet!

Nye roboter nye muligheter

Roboter er ikke noe nytt fenomen, men Buind mener de nye robotene fra Universal Robots skiller seg såpass mye ut at han mener de har gjenoppfunnet roboten.

- Da Maskinregisteret var på besøk hos oss i fjor holdt jeg på med å lære meg robotene i kjelleren hjemme. Det var så spennende å se hvor lett man kan komme i gang med å robotisere produksjonen. Du lærer opp roboten på noen få timer og du kan flytte den dit du ønsker det, forklarer Kjell Buind mens han demonstrerer hvordan roboten virker.

- Se her, nå fører jeg robotarmen bort til henteplassen, og programmerer: løft opp del. Deretter fører jeg armen inn i CNC-maskinen og programmerer: sett på plass del. Nå har roboten lært oppgavene. Dette er i praksis alt du behøver å gjøre for å komme i gang. Når du trenger roboten et annet sted flytter du den og fikserer posisjonen. Vips, nå kan du få roboten til å pakke eller gjøre andre oppgaver. Fantastisk ikke sant?

Buind mener Universal Robots har fjernet barrierer.

- Robotene er ekstremt kompakte og kan brukes uten avskjerming. Alle steder der hvor prosesser gjentas kan ha nytte av dem. Universal Robots' avanserte og effektive teknologi er helt unik på verdensbasis. De totale implementeringsomkostningene er usedvanlig lave, mener Kjell Buind.

Selger løsninger

Robotsatsingen er ikke ment kun for Buinds eget verksted. Buind Automasjon AS er forhandler av de danske robotene og selger komplette løsninger til industrien.

- Vi har utrustet en egen bil som vi kjører ut til kundene med. Her demonstrerer vi hvor enkelt det er å robotisere. Vi har satt sammen et eget team som har fått nødvendig opplæring hos Universal Robots og som har erfaring fra bruk av robot i eget verksted. Vi kan levere alt fra ide til ferdig løsning. Et robotprosjekt kan eksempelvis gjennomføres ved at vi lager løsningen i vårt verksted, tester og dokumenterer alt på forhånd før leveransen finner sted. På den måten får kunden et nøkkelferdig konsept som virker fra første dag av. Det er dette som er fremtiden og her bør yrkesskolene følge med, sier Buind.

Mer enn roboter

- Når du robotiserer og optimaliserer alle prosesser og operasjoner kan du glemme utflagging. Med maksimal ubemannet kjøring kan vi konkurrere med hvem som helst, mener robotforhandleren og verkstedeieren.

Gjennom Buind Automasjon kan du få mer enn hjelp til robotisering.

- Vi kan bistå våre kunder med gode automasjonsløsninger, redusering av syklustider, programmering og vi fremstiller avanserte jigger etter behov. Nå er det jo slik at Buind Automasjon er et datterselskap av Buind AS, så vi har et moderne mekanisk verksted med 13 CNC-maskiner i ryggen. Det er noe å ta med seg på veien det også, konkluderer Kjell Buind.

For mer informasjon besøk: www.buind.no

Ståle Buind viser hvordan man kan flytte roboten og sette den til nye oppgaver med enkle grep.
Ståle Buind viser hvordan man kan flytte roboten og sette den til nye oppgaver med enkle grep.