Safan E-Brake innfrir

Metallproduksjon AS i Stavanger har investert i ny SafanDarley servoelektrisk kantpresse på 150 tonn med knekkelengde på 3100mm. Maskinen ble levert av Din Maskin AS, og ble installert i april 2013.

Den nye servoelektriske kantpressen står til forventningene.

Den nye servoelektriske kantpressen står til forventningene.

Publisert Oppdatert

Metallproduksjon AS ble etablert i år 2000. Selskapet har et bredt produktspekter innenfor rustfritt stål, stål, aluminium og andre metaller. Produksjonen retter seg hovedsakelig mot offshorerelatert industri, i tillegg til at de har mange gode kunder innen landbasert industri og byggenæringen. De har siden oppstarten hatt en stadig økende oppdragsmengde, og har i dag 40 velkvalifiserte medarbeidere med mange års erfaring. Våren 2012 flyttet de inn i nye funksjonelle og energiøkonomiske lokaler på Forus Industriområde.

SafanDarley E-Brake

SafanDarley er en nederlandsk produsent av kantpresser og sakser, og har siden 1995 produsert servoelektriske maskiner. E-Brakes finnes i størrelser fra 20 til 300 tonn, og med knekkelengder fra 850 mm til 4100 mm. Maskinen drives via et hjul/beltesystem som fordeler kraften over hele bommen, noe som gjør at maskinen knekker meget nøyaktig uten bombering. Effektforbruket er inntil 50 prosent lavere enn konvensjonelle hydrauliske maskiner, og en O-ramme gjør maskinen stiv samtidig som den gjør at du kan jobbe over hele maskinens lengde med maks lengde på bakanslaget. E-Brake har også et integrert lysgitter som gjør at man kan kjøre taktkjøring, noe som gjør maskinen meget rask. En E-Brake er, i følge produsenten, opptil 30 prosent raskere enn hydrauliske maskiner.

Derfor SafanDarley

- Vi hadde et ønske om høyere kvalitet og mer presisjon i knekkearbeidet, for å levere bedre produkter. Dessuten var det viktig for oss å tilby et bedre verktøy til operatørene, forteller Eirik Selvik hos Metallproduksjon AS.

Hvorfor falt valget på SafanDarley og Din Maskin?

- Meget god oppfølging fra Din Maskin og SafanDarley gjorde oss sikre på at maskinen ville tilfredsstille de behovene vi har. Besøk på fabrikken i Nederland satte all tvil om kvalitet til side, SafanDarley kan knekking! E-Brake systemet har store fordeler med tanke på støy, miljøhensyn og energiforbruk, som også er viktige faktorer. Muligheten og prisen for å gjøre egne ønskede tilpasninger til maskinen gjorde at vi kunne få akkurat den maskinen vi trenger, forteller Selvik.

Installasjon, opplæring og erfaring

- Maskinen fungerte mer eller mindre rett ut av pakken. Vi hadde plassert og koblet maskinen før personell fra Din Maskin var på plass, så det tok kun kort tid før vi kunne gå i gang med opplæring av operatører. Takket være et besøk på fabrikken kort tid før levering hadde alle litt kjennskap til bruk og muligheter, så grunnopplæringen gikk kjapt. Vi har avtalt at Din Maskin skal gjøre litt mer opplæring i mer avanserte funksjoner, samt Easy 2D-programvaren(2D programmering av profiler), etter hvert som operatørene blir mer kjent med maskinen. Maskinen, SafanDarley og Din Maskin har levert som lovet. Maskinen fungerer akkurat slik som vi hadde sett for oss, med høy kvalitet og presisjon. Fantastisk å ha en maskin hvor en slipper den karakteristiske hydraulikkhylingen som ofte kjennetegner slike maskiner, avslutter Eirik Selvik.

For mer informasjon besøk: www.metallproduksjon.no, www.dinmaskin.no eller www.safandarley.com

Maskinen Metallproduksjon AS har investert i er Safan E-Brake servoelektrisk kantpresse på 150 tonn med knekkelengde på 3100mm.

Maskinen Metallproduksjon AS har investert i er Safan E-Brake servoelektrisk kantpresse på 150 tonn med knekkelengde på 3100mm.