To nye senkegnister:

Salte AS øker kapasiteten

Optimismen på Jæren blir synlig når gnistbedriften Salte AS investerer i to nye Ona senkegnister fra Bergsli Metallmaskiner AS.

Roy Andrè Einarsen t.v og Rolf Undheim opererer den nye senkegnisten.
Roy Andrè Einarsen t.v og Rolf Undheim opererer den nye senkegnisten. Foto: Joppe Næss Christensen
Publisert Oppdatert

Salte AS, som Maskinregisteret skrev om tidligere i år, har fra før av ti eroderingsmaskiner. Nå øker jærbedriften med ytterligere to senkegnister, begge av typen Ona levert av Bergsli Metallmaskiner AS.

 

Roy Andrè Einarsen t.v og Rolf Undheim opererer den nye senkegnisten.
Roy Andrè Einarsen t.v og Rolf Undheim opererer den nye senkegnisten. Foto: Joppe Næss Christensen

Behov for økt kapasitet

Hva er bakgrunnen for investeringen?

- Vi leverer til i en industri som krever raske leveringstider. Erodering krever tid, og dermed er det viktig for oss å ha nok kapasitet når ordrene kommer. De nye maskinene vil bidra til å sikre vår leveringsevne, svarer Laila Salte Gausel, daglig leder i Salte AS. Vi vil også kunne maskinere lengre deler i den ene av de to maskinene, og det ser vi kundene våre og markedet etterspør.

Planlegger fremtiden

Salte AS har spesialisert seg på gnisting og har konkrete planer for fremtiden.

- Vi følger nøye med i teknologiutviklingen, da også innen nye retninger. I mellomtiden planlegger vi kapasitet etter behov, uttaler Gausel.

Den første av de to nye Ona-maskinene er allerede i arbeid. Det er en NX-3 som tar formater opp til 600x400 mm med maksimal avstand mellom bord og hode på 450 mm. Den andre maskinen, NX-7, kommer i løpet av november. Den har arbeidsområde på 1500x750 mm og maksimal avstand fra bord til hode på 1200 mm. Med NX-7 vil vi dermed også kunne oppfølge den økende etterspørselen om lengre deler.       

 

 

For mer informasjon besøk: www.salteas.no og www.bergslimetallmaskiner.no