Satser på resultatbasert lønn

Grunnlegger og eier av Monitor Industriutvikling as AB, Åke Persson, ble nylig portrettert i en timelangt TV-program på SVT2. ”Eksperimentet” er en dokumentar om en annen type lederskap. Persson har tro på resultatbasert lønn.

Publisert Oppdatert
Åke Persson, eier av Monitor Industriutvikling AB, har besluttet å dele hele overskuddet med de ansatte ved bedriften.

Åke Persson, eier av Monitor Industriutvikling AB, har besluttet å dele hele overskuddet med de ansatte ved bedriften.

Åke Persson er grunnlegger og eier av det vellykkede programvareselskapet Monitor Industriutvikling as i Hudiksvall. Selskapet utvikler og selger forretningssystemet Monitor, som er optimalisert for små og mellomstore industribedrifter. Monitor er et MPS/EPR system som kun er laget av og for produksjonsbedrifter. Meknett har salgsansvaret for det norske markedet.

Åke startet selskapet for over 30 år siden, og hans forretningsidé å selge et modulbasert ERP-system har vist seg svært vellykket. I dag har selskapet en omsetning rundt 180 millioner kroner og har 100 ansatte.

Åke Persson er en svært vellykket forretning, selv om hans lederskap noen ganger blir sett på som litt annerledes.

Resultatbasert lønn

For å øke motivasjonen blant de ansatte tok nemlig Åke en beslutning i oktober 2009. Alle ansatte vil i løpet av de neste åtte årene være med og dele resultatfremgangen i selskapet. Noe som vil gi hver ansatt flere hundre tusen svenske kroner ekstra per år - i tillegg til lønn. Men for å få en del av overskuddet måtte de ansatte samarbeide og styrke hverandre på en best mulig måte. Det er noe som SVT ville gi oppmerksomhet i dokumentaren "Eksperimentet" som ble vist på SVT2 torsdag 12. januar i år. Filmen følger Åke Persson og hans bror Morgan Persson (adm. dir. i selskapet) før den dagen resultatet skulle fremlegges i selskapet. I filmen møter man de ansattes reaksjoner og andre bedriftsledere som undrer seg på hvordan det går for Åke og hans nye idé om resultatbasert lønn som dette.

For mer informasjon besøk: www.monitor.se eller www.meknett.no