Lesjøfors investerer:

Sikrer store fjærleveranser fra Slovakia

Fra mai 2013 har den slovakiske fjærprodusenten Centrum B vært en del av Lesjøfors Gruppen. Investeringer i maskinparken, etter at Lesjøfors kjøpte selskapet, bidrar til økt potensial for fremtidige store leveranser.

Publisert Oppdatert

I begynnelsen av 2013 fikk den slovakiske Lesjøfors fabrikken forespørsler på meget store leveranser av avanserte vri-fjærer og tråddetaljer fra bilindustrien. Forespørslene kom fra noen av de store aktørene innen bilindustrien der det var meget høye krav til kvalitet og produksjonskapasitet.

Økt kapasitet med nye maskiner

Centrum B har lang erfaring med å produsere de forespurte fjærtypene, men den eksisterende produksjonskapasitet og personalressurser strakk ikke til for å handtere så store ordrer. Da Lesjøfors Gruppen kjøpte Centrum B i mai 2013, ble det med en gang besluttet å investere tungt i maskinparken. To nye CNC-maskiner er alt i full produksjon, og tre andre maskiner er på plass og i drift innen kort tid. For å klare tre-skiftproduksjon har fabrikken ansatt flere dyktige og erfarne maskinoperatører.

- Takket være investeringene fra vår nye finansielt sterke eier, Lesjøfors, har vi nå en mer fleksibel produksjonsprosess og større kapasitet med hjelp av markedets mest moderne produksjonsutstyr. Store ordrer er ikke lenger et problem for oss, sier Jan Macuha, plassjef for Centrum B.

Kvalifisert partner innen fjærteknikk

Centrum B's kunder finnes i flere land der Tyskland, Tsjekkia og Slovakia er dominerende markeder. De kompletterer strategisk Lesjøfors Gruppen som en kvalifisert fjærprodusent med et attraktivt kostnadsnivå. Centrum B`s produksjonsområde omfatter hovedsakelig trådfjærer og tråddetaljer.

For mer informasjon besøk: www.lesjoforsab.com