SolidWorks Electrical med nye applikasjoner

Takket være sanntidsintegrering av skjematiske 2D-diagrammer og 3D-modeller kan mekanikk- og elektroteam samarbeide bedre og levere mer nøyaktig design.

Publisert Oppdatert

SolidWorks har nettopp lansert nye Electrical-applikasjoner. De nye produktene inkluderer et nyskapende verktøy for skjematisk 2D-design på systemnivå, og et svært effektivt tilleggsprogram for elektrisk 3D-modellering som er koblet sammen i sanntid.

Flere produkter med strøm

- Selskaper som produserer industrielt ustyr, tekniske tjenester, høyteknologiske medisinske enheter og forbruksvarer utvikler for tiden produkter med mer elektrisk innhold. Over halvparten av SolidWorks' kunder krever en løsning som effektiviserer samarbeidet mellom ingeniørene for mekaniske og elektriske systemer, sier Bertrand Sicot, administrerende direktør, SolidWorks, Dassault Systèmes.

- Tilføyelsen av SolidWorks Electrical til produktporteføljen vår fører oss inn på dette underbetjente markedet, med en solid løsning som opprettholder SolidWorks' fokus på brukervennlighet og skaper tett samarbeid mellom mekaniske og elektriske designteam.

Raskere og billigere

Når det gjelder elektrisk systemdesign, er organisasjoner og bedrifter alltid på utkikk etter måter å forbedre den samlede kapasiteten til avdelingene sine på. Med SolidWorks Electrical-applikasjoner er det enkelt for ingeniører og designere å planlegge elektriske systemer og integrere de elektriske aspektene i de helhetlige, mekaniske 3D-modellene, mener produsenten. De nye applikasjonene baner vei for samarbeid mellom mekaniske og elektriske ingeniørteam under produktutviklingen, effektivisering av designfasen og redusering av produktforsinkelser - noe som fører til ensartede, standardiserte design, lavere kostnader og kortere tid til markedet.

Mindre omarbeiding

- Full integrering med SolidWorks gjør at SolidWorks Electrical blir enkelt å lære, og at både mekanikk- og elektroavdelingen kan samarbeide om design av elektriske systemer og ledningsnett, sier Kyle Strong, prosjektleder hos Getman Corporation.

- Gruvevognene våre har kompliserte elektriske ledningsnett og trenger ensartet design - det var enkelt å ta med SolidWorks Electrical i betraktningen. Ved å integrere de elektriske og mekaniske designprosessene våre kan vi bedre dokumentere elektriske krav og kabel-/ledningsbaner, noe som fører til mindre omarbeiding, høyere produktkvalitet og kortere tid til markedet.

Skaper nye muligheter

1. SolidWorks Electrical - et verktøy for skjematisk 2D-design for elektrisk systemarkitektur og planlegging som

- forenkler elektrisk design med et dynamisk, kontekstsensitivt brukergrensesnitt med mulighet for raskt å gjøre konsepter om til detaljert design

- identifiserer problemer umiddelbart med feilregistrering i sanntid, noe som forhindrer kostbar vraking og omarbeiding

- muliggjør enklere og mer nøyaktig oppretting av skjematiske diagrammer med et bibliotek på over 500.000 elektriske standarddeler

- gjør det mulig for mange å jobbe på samme prosjekt samtidig

2. SolidWorks Electrical 3D - et tilleggsprogram til SolidWorks' DAK-applikasjon som kobler skjematisk SolidWorks Electrical 2D-design på systemnivå til 3D-modeller som er designet med SolidWorks. Det omfatter

- toveis oppdateringer i sanntid mellom 2D og 3D for synkronisering av elektromekanisk design, slik at overensstemmelsen opprettholdes gjennom hele utviklingen

- integrering av skjematisk 2D-design med 3D-modellen, noe som bidrar til å standardisere design og samkjøre stykklister, slik at antall feil og forsinkelser reduseres

- plassering av det elektriske systemet og kablene/ledningene i 3D-modellen, slik at det er mulig å planlegge bestemte steder og baner for ensartet produktfremstilling

3. SolidWorks Electrical Professional - inneholder funksjonaliteten til både SolidWorks Electrical og SolidWorks Electrical 3D i én applikasjon for brukere som jobber med både 2D- og 3D-aspektet av elektrisk utvikling.

SolidWorks Electrical-applikasjonene er basert på teknologi fra Trace Software, et selskap med over 20 års erfaring på markedet for elektrisk design. Trace er en SolidWorks Gold Solution Partner, og elecworks-produktene deres er derfor integrert med SolidWorks, slik at ingeniørene kan jobbe innenfor det velkjente SolidWorks-miljøet når de skal optimalisere elektromekanisk design.

Første versjon av SolidWorks Electrical blev tilgjengelig i Nord-Amerika, Europa og Midtøsten i august 2012, og flere land og områder følger snart etter.

For mer informasjon besøk: www.solidworks.com/electrical/