Store investeringer i engelsk maskinindustri

600 Gruppen som produserer de kjente dreiebenkene Harrison og Colchester investerer på nytt i sin fabrikk i Hecmondwike utenfor Birmingham.

Administrerende direktør Mike Berry foran en ny Alpha av dreiebenk.

Administrerende direktør Mike Berry foran en ny Alpha av dreiebenk.

Publisert Oppdatert

600 gruppen er Storbritannias største produsent av verktøymaskiner og har mange norske kunder både for sine manuelle dreiebenker og de avanserte, programstyrte Alpha modellene.

Økende ordreinngang

Etter flere forsøk på å sette ut produksjonen av noen modeller som ikke falt heldig ut og førte til lange leveringstider besluttet den børsnoterte 600 gruppen i 2012 å bygge opp produksjonen i England igjen og investerte tungt i nye maskiner, utvikling og fasiliteter.

600gruppen har hele tiden holdt fast på kravet til kvalitet, og dette viste seg vanskeligere å få til hos underleverandører enn man trodde.

De nye investeringene i England har hatt den ønskede effekten og leveringstiden er kommet ned på normale nivåer, selv med en sterk økning i ordreinngangen.

Ny Alpha

Ledelsen og aksjonærer er fornøyd med utviklingen i 2012 og med en god start i 2013. Investeringene i Heckmondwike vil fortsette også i 2013. Harrison har også øket modellutvalget med en stor Alpha modell.

- Harrison er kjent også i Norge for sin høye kvalitet, og for å sammenligne med et annet engelsk firma er de Rolls Royce'n av manuelle dreiebenker, uttaler Knut Bachke i P. A. Bachke AS.

Norsk representant for Harrison er Program-Maskiner som er en del av Bachke-gruppen.