Miljøbedrift feirer 40 år:

Strømmen Dreieverksted AS er Miljøfyrtårn

Som første bedrift innen mekanisk industri i Skedsmo kan Strømmen Dreieverksted AS flotte seg med tittelen Miljøfyrtårn. Ordfører Ole Jacob Flæten mener bedriften har godt grunn til å være stolt.

Strømmen Dreieverksted AS er nå sertifisert som Miljøfyrtårn. Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten overrakte diplomet til administrerende direktør hos Strømmen Dreieverksted, Anders Omsted.

Strømmen Dreieverksted AS er nå sertifisert som Miljøfyrtårn. Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten overrakte diplomet til administrerende direktør hos Strømmen Dreieverksted, Anders Omsted. Foto: Rainer Nilsen

Publisert Oppdatert

Omfattende - likevel en enkel og nyttig prosess

- Dere skal være veldig stolte av hva dere nå har fått til. Jeg tror dette kommer til å øke anseelsen for selskapet. Jeg er klar over at det er en omfattende prosess å bli godkjent som Miljøfyrtårn. Dette er godt jobbet av alle dere som har vært med i sertifiseringen, sa Flæten.

Strømmen Dreieverksted AS har lagt spesielt stor vekt på bred og god involvering i alt miljøarbeidet.

- Det er spesielt flott at initiativet kommer fra ledelsen, la ordføreren til, da han stolt kunne dele ut diplomet til en blid og fornøyd administrerende direktør Anders Omsted i Strømmen Dreieverkstes AS som i år fyller 40 år.

- Dette er åpenbart helt riktig vei å gå. I Skedsmo har vi vedtatt en egen energi- og miljøplan, og vi synes det er veldig hyggelig at det er Strømmen Dreieverksted AS som er først ute, innen bransjen mekanisk industri, med å få det synlige beviset. I tillegg til at dere nå får mer stolte ansatte, håper jeg bedriften får økte markedsandeler fordi dere så tydelig tar miljø- og samfunnsansvar, uttalte Flæten i det han ønsket bedriften lykke til videre med miljøarbeidet.

Positivt

For å bli sertifisert har Strømmen Dreieverksted dokumentert måloppnåelse på over 70 konkrete punkter. De er sertifisert etter krav til mekanisk industri i tillegg til generelle krav. Kravene stilles innenfor HMS og internkontroll, arbeidsmiljø, innkjøp og material-bruk, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

Anders Omsted understreket at det er mange i bedriften som har deltatt i prosessen, og dermed mange som skal takkes. Alle ansatte var til stede ved diplomoverrekkelsen, og spiste bløtkake sammen med ordføreren

- Dette har vi opplevd som et veldig positivt prosjekt. Det er altså mulig å være miljøbevisst selv om vi er skitten på fingra, understreket Omsted.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning for å skape miljøvennlig drift og en tydelig miljøprofil. Ordningen støttes og anbefales av Miljøverndepartementet. Andre partnere er konsulenter, sertifisører, kommuner, fylkeskommuner, stat og næringslivsorganisasjoner, som NHO, HSH, LO, KS med fler. Både private og offentlige virksomheter kan bli miljøfyrtårn. I Skedsmo kommune ligger alt til rette for at også private virksomheter kan bli miljøfyrtårn.

Sertifikatet gjelder for tre år, og må deretter fornyes.

For mer informasjon besøk: www.dreie.no

¿ Dere skal være veldig stolte av hva dere nå har fått til. Jeg tror dette kommer til å øke anseelsen for selskapet, uttalte ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten.

¿ Dere skal være veldig stolte av hva dere nå har fått til. Jeg tror dette kommer til å øke anseelsen for selskapet, uttalte ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten. Foto: Rainer Nilsen