Sveriges største og raskeste laserskjæremaskin

Et eller annet sted i Sverige skal den finnes - den største og beste, og det gjør det, hos EM Eriksson Steel Service Center i Borlänge.

En imponerende maskin er det som tar imot besøkende. Størst i Sverige!

En imponerende maskin er det som tar imot besøkende. Størst i Sverige! Foto: Industribilder.se

Publisert Oppdatert
Imponerende ytelse betyr fleksibilitet og dekker hele spekteret av bruksområder.

Imponerende ytelse betyr fleksibilitet og dekker hele spekteret av bruksområder. Foto: Industribilder.se

Vår nye Bystronic Bystar 4025 med en kraft 6 KW, og det er selvfølgelig mer laserskjæringsmaskiner i landet som har, men vår matchende bord på åtte meters lengde betyr at vi ikke bare har Sveriges raskeste i sin klasse, men også landets største laserskjæremaskin sier produksjonssjef Fredrik Vaker hos EM Eriksson Steel Service Center i Borlänge. - Det var hovedsakelig hastigheten vi var ute etter, og den har vi virkelig fått, men størrelsen på bordet betyr at vi har fått mye fleksibilitet som kommer både oss og våre kunder til nytte, sier Fredrik.

En stålspesialist midt i Sverige

EM Eriksson Steel Service Center er strategisk plassert i midten av landet og selskapets spesialitet er bearbeiding av varmvalset plate og bøying av komplekse profiler i lange lengder. Dessuten laser- og finplasmaskjæring, fasing og bøying. Deres kunder er bedrifter i bilindustrien og verkstedsindustrien i Sverige og Europa. Både Volvo, DAF og Scania er mangeårige kunder av selskapet. I Borlänge ligger også SSAB Tunnplåt, landets største produsent av metallplater. Nærheten har ført til et samarbeid mellom de to og EME mottar daglige leveranser av stål som skal kuttes ned til riktig format.

En imponerende maskinpark

- Vi samarbeider med og bistår regelmessig SSAB med praktisk utprøving av ulike stålsorter og har bevisst satset på å bygge opp en maskinpark som tilfredsstiller våre høye krav til presisjon, sier Per Lindholm, som er ansvarlig for maskininvesteringene. - Vi har en maskinpark som imponerer de fleste. Eksempelvis kan vi presse opp til 10 meter lange bjelker med en presskraft av 1.600 tonn i vår kantpresse, og vi har en saks for å kutte opp til åtte meter lengde som er en av de største i Sverige. Og nå har vi en av de raskeste og definitivt den største laserskjæremaskinen i Sverige!

Imponerende innstikkshastighet

Laseroperatør Jukka Hallström har håndtert laser kjæremaskiner på heltid siden 1994 og er dypt imponert av den siste investeringen. - Jeg startet med en 2,8 KW på fire meter, den ble etterfulgt av en maskin på 4,2 kW og nå har vi tatt steget opp til 6kW. Det er fryktelig fort, og det er en veldig stor forskjell både på å ta ut hull og innstikk sammenlignet med tidligere maskiner. Det er alltid slik at du aldri kan gå tilbake til noe gammelt når du har fått en smak av det nye, og det stemmer virkelig når det gjelder denne maskinen, sier Jukka.

For mer informasjon besøk: www.bystronic.com eller www.emeab.com

Fredrik Vaker, Jukka Hallström og Per Lindholm er godt fornøyd med investeringen, noe som betyr at de kan imøtekomme alle kundenes forespørsler for laserskjærte deler.

Fredrik Vaker, Jukka Hallström og Per Lindholm er godt fornøyd med investeringen, noe som betyr at de kan imøtekomme alle kundenes forespørsler for laserskjærte deler. Foto: Industribilder.se