Utvidet utvalg av akselkoblinger

Mekanex kan nå tilby følgende akselkoblinger fra StS Kobling GmbH; klokoblinger, belgkoblinger, magnetkoblinger, sikkerhetskoblinger og mellomaksler.

Publisert Oppdatert

Klokoblingene er fleksible, glippfrie og tilgjengelig i aluminium, stål eller i rustfritt stål. Koblingsdelene er galvanisk atskilt med et kryss i polymer som gjør at vibrasjoner dempes og opprettingsfeil minimeres. De kan overføre store dreiemoment i forhold til sin størrelse og er tilgjengelige med klemnav, settskrue og kilespor og klemring for virkelig store belastninger. Mekanex lagerfører de vanligste variantene for raske leveranser.

Eliminerer slitasje

Belgkoblingene er vridningsstive, glippfrie og produseres i et bredt spekter av varianter med ulike muligheter for innfestning og med diameter opp til 208 mm. Belgen er i rustfritt stål, mens navene er tilgjengelige i aluminium eller rustfritt stål.

Sikkerhetskoblingene er glippfrie, vedlikeholdsfrie og brukes i drift ved faren for overlast. Et spesielt fjærsystem gjør at bruddmomentet er uforanderlig og eliminerer slitasje ved normal bruk. Sikkerhetskoblingene tilgjengelig med klemnav eller klemforbindelse som innfestning og leveres med forhåndsinnstilt dreiemoment som kan etterjusteres.

Ulike alternativer

Magnetkoblingene overfører dreiemomentet mellom to aksler ved hjelp av magneter, helt berøringsfritt. Siden koblingshalvdelene ikke er mekanisk sammenbundne overføres ikke noen vibrasjoner mellom akslene. Ettersom koblingen gir myk brytning på et forhåndsbestemt dreiemoment så slites ikke heller koblingen ved overbelastninger. Dreiemomentet stilles inn ved å endre lengden på koblingen, som endrer lengden på magnetfeltet.

Mellomakslene er torsjonsstive og har høy presisjon, de leveres komplett med belg- eller klokobling og finnes med en rekke ulike innfestingsalternativer. Mellomaksler brukes eksempelvis til skruejekksystemer og lineærenheter mm.

For mer informasjon besøk: gå til webside