10.000 MAN Telematics-brukere i Europa

For å øke utbredelsen av MANs flåtestyringssystem TeleMatics har det vært standard i alle TGS og TGX i Norge siden 1.1.2013.

Det europeiske MAN TeleMatics-teamet gleder sig over at 10.000 lastbiler i Europa har fått monteret og aktivert MAN TeleMatics.
Det europeiske MAN TeleMatics-teamet gleder sig over at 10.000 lastbiler i Europa har fått monteret og aktivert MAN TeleMatics.
Publisert Oppdatert

MAN Telematics er nå tilgjengelig i 19 europeiske land, deriblant Norge. Det er nå mer enn 10.000 aktive brukere i Europa. MAN Truck & Bus Norge AS besluttet tidlig at dette økonomiverktøyet skulle være standard i alle TGS og TGX i Norge fra årsskiftet 2012/2013. Det er maskinvaren som er montert inn i alle biler som går til Norge, slik at alle brukere av TGS og TGX kan abonnere på tjenesten.

Vi opplever en kraftigøkning i interessen for flåtestyringssystemet, og vi har fått tilbakemeldinger fra kunder om helt opptil 17 prosent reduksjon i drivstofforbruk, sier Mads Rydahl Vestergaasrd, som er salgs- og markedsansvarlig for MAN TeleMatics i Skandinavia.

TeleMatics er MANs varemerke på flåtestyringsystemet som er 100 prosent utviklet av MAN. TeleMatics gir brukeren full oversikt og komplett informasjon om flåtedriften, og gir umiddelbar visning av hvor bilene befinner seg, og brukeren kan hente frem data om kjøring og drivstofforbruk.

Kunden tilkobles også nettportalen for aktiv vedlikeholdsplanlegging, med oversikt over serviceintervaller og status på en rekke viktige komponenter på lastebilen. Integrert trådløs nedlasting av både sjåfør- og virksomhetskart kompletterer TeleMatics-systemet.