10.700 besøkende!!

Tallenes tale er klar: TRANSPORTmessa 2009 på Gardermoen var en kjempesuksess.

TRANSPORTmessa publikum messe

TRANSPORTmessa publikum messe

Publisert Oppdatert

Det er rart med det, men det er nå engang slik at en messes suksess ofte dømmes ut fra antall besøkende. Egentlig er dette litt feil. For utstillerne er det viktigere at de "riktige" menneskene kommer enn antall besøkende.

Da er det ekstra hyggelig når vi kan vise til hele 10.700 besøkende fra én yrkesgruppe. Både de riktige menneskene, og samtidig mange av dem.

Det var hele 150 utstillere på plass. De dekket en areal tilsvarende ikke mindre enn 7 fotballbaner. Hele 1200 effektive utstillingsmetre sørget for trette føtter etter endt dag.

Alikevel var de fleste i godt humør. På torsdag og fredag var været tidsvis svært dårlig. Veksel med regn og vind gjorde oss smått nervøse. Men da lørdagen kom med sol, var dette nærmest glemt og vi kunne hilse messen i havn.

Messegeneral Bjørn Magnussen har brukt et halvt år av sitt liv til å realisere denne messen. Ikke uten kamp. Et halvt år med døgnet-rundt-jobbing. Alt fra å sørge for underlag, via hotellbestillinger - og ikke minst sørge for utstillere i finanskrisetiden. Jeg ringte ham natt til søndag. Klokken halv tre på natten var han fortsatt i gang. Da kjørte han shuttle-buss til Truckers Music Festival. Det skulle da bare mangle. På festivalen var det forøvrig tett opp under 1000 besøkende!

Da publikumstallene var klare på mandag formiddag, sa "Duracell-Bjørn" bare: - Ok. Som om han bare hadde fått en praktisk opplysning.

Så fortsatte han, litt mer engasjert: Jeg har en lang liste med småforbedringer som vi skal gjøre neste gang. Dette var jo første året på Gardermoen. Har mange gode ideer til å gjøre dette bedre. Det skal bli helt rått...

Bjørn - slapp av nå: Dette var helt rått!

Les også: Da fristelsen ble for stor!

Les også: Det finnes en lastebilgud

Les også: Sveip over TRANSPORTmessa

Les også: Og så kom konvoien

Les også: Per Sandberg på TRANSPORTmessa

Les også: Gedigen suksess i strålende sol!