15 Volvoer til Reno Norden

1. august starter Reno Norden med innhenting av husholdningsavfall i kommunene Gjøvik, Nordre Land, Søndre Land og Østre Toten. Til kjøringen er det anskaffet helt nytt og moderne materiell, 15 stk Volvo lastebiler med renovasjonspåbygg fra NTM i Lier.

Volvo 15 biler til Reno Nord Gjøvik

Volvo 15 biler til Reno Nord Gjøvik

Publisert Oppdatert

Alle bilene leveres med vedlikeholdsavtaler, og Volvo ble valgt mye på grunn av det gode renommeet Volvo Truck Center på Gjøvik har opparbeidet seg.

- Vi er selvsagt meget glade for at Reno Norden valgte Volvo. At kunden har valgt et vedlikeholdsprogram som skal ivaretas av Volvo Truck Center på Gjøvik, innebærer at bilene vil bli godt holdt og dette sikrer selvsagt optimal tilgjengelighet, sier Roger Nøss i Volvo Norge (til høyre på bildet, sammen med John Christensen i Reno Norden) , som har solgt bilene. Totalverdien av leveransen med vedlikeholdsprogrammet er vel 16 millioner kroner, inklusiv moms.

240, 280 og 320 Euro4-motorer

Leveransen består av noen forskjellige biltyper, etter hvor stor kapasitet de skal ha. De minste bilene er enmannsbetjente, for bruk i landområdene hvor det er langt mellom husstandene. Seks av bilene er Volvo FL 240, 2-akslede biler med totalvekt 16 tonn. Disse har manuelle girkasser og en 240 hk motor i Euro4-versjon. Alle disse har 2-kammers komprimatorpåbygg (for innhenting av to typer avfall samtidig) for renovasjonskjøring, levert av NTM i Bærum. To biler er Volvo FE 280, to-akslede biler med totalvekt 18 tonn, de har Euro 4-motorer på 280hk og automatgirkasser.

Ytterligere to biler er Volvo FE 300, to-akslede biler med 18 tonns totalvekt og med 300 hk motorer i Euro 5-versjon. Også disse har automatgirkasser. Euro 5 innføres som utslippskrav i Europa fra 1. oktober. I leveransen inngår også 4 stk Volvo FE 320, tre-akslede biler med totalvekt på 26 tonn. Disse har Euro 4 - motorer på 320 hk som er koblet til automatgirkasser. Den siste bilen er utstyrt med skap-påbygg, dette er en Volvo FL 240, en to-akslet bil med en 240 hk motor med manuell girkasse. Skappåbygget er levert av Bussbygg utenfor Molde.

RenoNorge ble etablert i Norge høsten 2000. Navnet ble endret til RenoNorden i år.

RenoNorden er en nisjebedrift som driver med innsamling og transport av husholdningsavfall. Gjennom fokus på forretningsområdet har de klart å foredle en nisje fra å være "søppelmann" til å bli en profesjonell transportør. Selskapet omsatte i 2008 hele 313 millioner kroner. Antall medarbeidere var 290 i 2008 og selskapet har snart en tredjedel av renovasjonsoppdragene som går på innhenting av husholdsningsavfall i Norge.

RenoNorden har i dag 23 avdelinger i Norge og Sverige, med 380 ansatte og 350 biler i drift, av dette er det 61 Volvo.