17.000,- for å ikke ha matpause

Terje Aaserød ble stoppet i kontroll med lastebilen. Resultatet ble 17.000 i forelegg – for ikke å ha tatt matpause. Men Terje, som også er sekretær i NLF lokalt, nektet å vedta forelegget. Nå ligger det an til rettssak!

Sjåfør Terje Aaserød Interiør hytte oppgitt papir kontroll

Sjåfør Terje Aaserød Interiør hytte oppgitt papir kontroll

Publisert Oppdatert

- Jeg kjører stort sett bare lokalt og har svært normale arbeidsdager. Nå har jeg blitt ilagt et forelegg fra Østfold politidistrikt jeg føler er dypt urettferdig. I løpet av tre dager i mai brøt jeg kjøre- og hviletidsreglene ved ikke å ta lovpålagt pause, den ene av dagene var pausa på 32 minutter i stedet for de lovpålagte 45 minuttene. For dette fikk jeg et forelegg som ikke henger på greip, 17.000 kroner står ikke i stil med det jeg har gjort, forteller lastebileier Terje Aaserød fra Skjeberg i Østfold, som for øvrig er eier av den siste snute-Scaniaen som rullet ut av fabrikken.

Dagen han ble stoppet hadde han kjørt slam inne på Borregaard fabrikker i Sarpsborg, en kjøring som består av en time og tyve minutter lasting, så tre minutter kjøring, for så å losse. Kona til Terje kom etter hvert for å avløse ham. På vei hjem havnet han i kontroll. To av disse dagene hadde han "kjørt" mer enn ni timer uten å ta pause på minst 45 minutter, den tredje dagen hadde han kjørt litt over 6 timer uten minst 45 minutter pause.

- Jeg har innrømmet at jeg har brutt regelverket, men jeg nektet å vedta det gigantiske forelegget. Jeg mener noen må bruke hodet og ikke bare boka.

"Ute etter oss"

I løpet av avhøret fikk han beskjed om at han kom til å få et stort forelegg for forholdene, men valgte ikke da å ta stilling til hva han ville gjøre med dette. Terje, som har 30 års fartstid bak lastebilrattet, føler at kontrollmyndighetene er ute etter å ta næringa, i stedet for å være behjelpelig.

- Jeg har kun fått et par overlassgebyr for mange år siden, ellers har det ikke vært noen ting. Ikke drikker jeg, ikke er jeg syk, og jeg står opp klokka fem hver morra fordi jeg ønsker å kunne avslutte i rimelig tid. Derfor blir jeg ekstra oppgitt at en slik fillesak som dette får slike proposjoner. Hadde jeg fått et forelegg på 2 - 3000 kroner hadde det vært greit, men 17.000.-! Det er jo i mordklassen, mener Terje.

Da han var i avhør hos politiet hadde en lege i Østfold fått en advarsel for å skrive ut 20 sovetabletter daglig gjennom et helt år til en og samme person. Derfor føler han at 17.000 for ikke å ta spisepausa i løpet av en arbeidsdag er hinsides all fornuft.

- Jeg har som sagt nektet å vedta forelegget og belager meg på rettsak.