20 veier stengt på Nord-Vestlandet

Publisert Oppdatert

Uværet på Nordvestlandet har ført til store nedbørmengder, jordras og stengte veier.

Flere av veiene vil forbli stengt til geologer har forsikret seg om at det ikke er fare for å starte oppryddingsarbeidet.

Et av rasene gikk natt til torsdag på E39 ved Vinjefjorden i Hemne. En gravemaskin ble tatt av raset, men føreren klarte å redde seg ut i siste sekund.

- Føreren har greid å kaste seg ut da gravemaskinen ble tatt av raset. Han pådro seg armbrudd i fallet, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Morten Stene til adressa.no.

St. Olavs Hospital opplyser i en pressemelding at mannen skal være alvorlig skadd, og ligger på intensivavdelingen. Han skal være mellom 45 og 50 år gammel.

Det drives veiarbeid på stedet, og veien har vært delvis stengt grunnet dette.

Etter raset er nå E39 helt stengt og vil forbi det i fler dager.

- Det er ekstremvær her

Meteorologene sier at været vil pågå litt ut over natta, men at det letter i morgen, fredag.

Prosjektleder på stedet, Per Kristian Hovdahl, forteller at raset består av jordsuppe.

- Det er ekstremvær her nå, og raset skyldes trolig mildvær og voldsomme nedbørsmengder, sier Hovdahl. Han anslår raset til å være ti meter bredt.

- Risiko for steinsprang

Deler av E39 Renndalen - Staurset langs Vinjefjorden er helt nede i 3,5 meters bredde.

Arbeidet som nå pågår skjer oppe i fjellsiden over den smale veien. Store nedbørsmengder den siste tiden, samt en pågående frost- og tineperiode, vanskeliggjør dette arbeidet ytterligere, og øker risikoen for steinsprang ned på vegbanen, skriver Statens vegvesen på sine hjemmesider.