32 nye Volvo renovasjons- biler til Reno Norden

Reno Norden inngikk før årsskiftet kontrakt med Volvo om levering av hele 32 nye renovasjonsbiler. Bilene ble bestilt etter at RenoNorden vant to store anbud, ett i Arendal og ett i Bergen. Bilene er utstyrt med renovasjonspåbygg fra NTM i Finland. Nylig ble bilene som skal gå i Arendal-distriktet, overlevert fra Volvo-forhandleren, Trucknor Kristiansand AS.

RenoNorden har bestilt hele 32 nye Volvo renovasjonsbiler, og fikk nylig overlevert de 18 første, disse skal gå i kjøring i Arendals-distriktet.  På bildet gratulerer selger Reidar Sines i Trucknor Kristiansand AS (t.h.) avd. leder i RenoNorden, Bjørn Bjellerås, med investeringen.

RenoNorden har bestilt hele 32 nye Volvo renovasjonsbiler, og fikk nylig overlevert de 18 første, disse skal gå i kjøring i Arendals-distriktet. På bildet gratulerer selger Reidar Sines i Trucknor Kristiansand AS (t.h.) avd. leder i RenoNorden, Bjørn Bjellerås, med investeringen.

Publisert Oppdatert

18 av bilene ble satt i trafikk i Arendal fra 4. april 2011 og anbudet der har en løpetid på 5 år med mulighet til forlengelse 1 + 1 år. 14 av bilene skal settes inn i kjøring i Bergen, med oppstart 1. juni. Også den kontrakten har en varighet på 7 år.

- RenoNorden vant anbudet om å hente husholdningsavfall for 67000 innbyggere i Arendal, Grimstad og Froland. Det er det interkommunale selskapet Agder Renovasjon som har tildelt oppdraget.

I anbudskonkurransen ble RenoNorden vurdert best på både kvalitet, miljø og pris. Dette er en stor kontrakt og vi er meget stolte over at Agder Renovasjon har valgt oss til oppdraget med å hente husholdningsavfall, sier konsernsjef i RenoNorden Svein Tore Aurland.

I tillegg er en kontrakt i Bergen med BIR vunnet, med oppstart 1. juni i år, også dette anbudet er på 7 år. BIR, Bergen Interkommunale Renovasjonsverk, er et av Norges største renovasjonsselskap og de er ansvarlige for avfallshåndteringen til de 325.000 innbyggerne i BIR's 9 eier-kommuner.

RenoNorden er en av Skandinavias ledende leverandører av tjenester innen innsamling og transport av husholdningsavfall. Dyktige renovatører og ledere med gode fagkunnskaper og lang erfaring fra avfalls- og transportbransjen, leverer kostnadseffektive løsninger med god kvalitet til kundene.

I Arendal har RenoNorden tatt i bruk 13 stk Volvo FE 4x2, med 300 hk motor og med automatgirkasse. Videre har de til kjøringen i Arendal fått overlevert 5 stk Volvo FL 4x2, 16 tonns biler med 240 hk motor i kombinasjon med manuelle girkasser

I Bergen skal følgende biler benyttes: 4 stk Volvo FE 6x2 utstyrt med 340 hk motor, i kombinasjon automatgirkasse og med hydraulisk styrt løpeaksel. Videre skal de ha 9 stk Volvo FE 4x2, med 300 hk motor i kombinasjon med automatgirkasse. Den siste bilen er en Volvo FM 6x2, med 410 hk motor i kombinasjon med I-Shift girkasse. Her skal Volvo levere komplett bil og påbygg, med krokløft og kran. Alle bilene leveres med vedlikeholdsavtaler. .

Leverandør av påbyggene er NTM i Lier. Bilene er bygd opp hos NTM i Finland.