370 nye millioner til Trondheim

Publisert Oppdatert

Trondheim kommune får 370 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet til styrking av kollektivtilbudet i en ny 4 årig avtale.

- En styrket kollektivtransport og et bedre miljø krever ofte at man bruker sterke virkemidler. Denne tildelingen er et eksempel på dette, og vil bidra til å gi innbyggerne i Trondheimsregionen et bedre tilbud og et mindre forurenset byområde, sier Liv Signe Navarsete på en pressekonferanse i dag.

Tildeles over fire år

Pengene vil bli tildelt over en periode på fire år fra 2009 til 2011.

- Grunnlaget for avtalen er blant annet lagt gjennom arbeidet med Miljøpakke Trondheim. Prinsippene som er vedtatt i kommunestyret og fylkestinget i Sør-Trøndelag om innføring av restriksjoner rettet mot biltrafikken har også vært viktige. Hoveddelen av pengene skal brukes til å bygge ut infrastruktur for kollektivtrafikken og til å styrke rutetilbudet, sier Navarsete.

Stolt ordfører

Belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byene ble opprettet i 2006 for å premiere større byområder som gjennomfører tiltak for å redusere veksten i bilbruk. I begynnelsen var det bare mulig å tildele midler for ett år av gangen, men nå har staten gått inn i en fireårs-avtale med Trondheim, Drammen og Kristiansand.

- Vi er kjempestolt av å være en av kommunene som Samferdselsdepartementet inngår en fireårs-avtale med. Dette er et kvantesprang for kollektivtransporten i Trondheim, og nå vil vi tenke langsiktig for å få mest mulig igjen for pengene, sier ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik til adressa.no.