40 årig Gaselle

Helge Kristoffersen AS har etter 40 år i bransjen endt opp på Gasellelisten. For tredje gang.

Publisert Oppdatert

Bergensbedriften Helge Kristoffersen AS feirer i år sitt 40-årsjubileum med nok et besøk på listen over gasellebedrifter. Denne gang for 2014. Skal man tro opphavsmannen Helge Kristoffersen, har dette å gjøre med god kvalitet og god kundeservice. Og ikke minst hardt arbeid.

Innsats

- Det er selvfølgelig veldig kjekt å ende på Gasellelisten for tredje gang, sier Helge – Det betyr vel kanskje at vi gjør noe riktig i markedet og at kundene våre fremdeles setter stor pris på oss og det vi leverer.

Men det krever også mye innsats, og at man forstår hvilke behov kundene våre har, fastslår Kristoffersen.

Containere

Selskapet er blitt Vestlandets største leverandør av containere etter oppstarten i 1975, og leverer nå containere i alle former; fra tomme lagercontainere, til ferdig innredede bolig og kontormoduler.

- Vi har ikke bare kunder på Vestlandet, men leverte boligrigger på Østlandet og ytterst i Lofoten, bekrefter han.

Helge Kristoffersen har vært tilknyttet transportfamilien Svanco AS siden 1994. Her ser vi den nyeste kranbilen, som går i fast kjøring for Neumann Bygg, en avtale bedriften har hatt i 16 år.

Helge Kristoffersen har vært tilknyttet transportfamilien Svanco AS siden 1994. Her ser vi den nyeste kranbilen, som går i fast kjøring for Neumann Bygg, en avtale bedriften har hatt i 16 år.

Ustabilt marked

Helge Kristoffersens erfaring i bransjen er god å ha når selskapet nå velger å satse innen oljesektoren, en sektor som for tiden opplever nedgangstider.

Elmir Hamzic (t.v.) kjører en av kranbilene til Helge Kristoffersen.
- Dette er det beste firmaet jeg har jobbet for. Jeg stortrives, smiler han.
Da TransportMagasinet svingte innom bedriften i forbindelse med en artikkel i 2012, hadde han med sin bror Almir på opplæring.

Elmir Hamzic (t.v.) kjører en av kranbilene til Helge Kristoffersen. - Dette er det beste firmaet jeg har jobbet for. Jeg stortrives, smiler han. Da TransportMagasinet svingte innom bedriften i forbindelse med en artikkel i 2012, hadde han med sin bror Almir på opplæring.

- Det er viktig at vi leverer på det behovet vi opplever hos kundene våre, sier Helge - Siden vi holder til på Vestlandet, er det heller ikke unaturlig at vi også bør satse mot olje- og offshoremarkedet. Også i nedgangstider. Vi har begynt å få flere og flere kunder i dette markedet, og derfor lagerfører vi nå offshorecontainere for å møte behovet deres.

40 år

Helge Kristoffersen startet med en lastebil i 1975, og siden den gang har han stadig satset på nye produkter og nye markeder. Han utvidet i 1980 med salg og utleie av lagercontainere, gangtunneler og kontormoduler og har etter hvert også bygget opp en bilpark bestående av 5 kranbiler og 1 skapbil.

- Man må jo levere det kundene etterspør, sier Helge. – Dersom flere av kundene etterspør Jerseystein, og jeg har mulighet til å levere det, så får jeg utvide sortimentet med sperrestein også, illustrerer han.

Spesial

Med en slik filosofi blir det også mange spesialprodukter etter hvert; som HMS containere, kjøle- og frysecontainere, miljøcontainere og nå altså offshorecontainere.

- Spesialutformede containere leverer vi jo mye av. Det finnes mange spesialkrav hos kundene våre, så vi innreder og leverer akkurat det kundene våre ønsker. Kunden bestemmer, avslutter 40-årsjubilanten med et smil.

Et typisk Kristoffersen-oppdrag. Tre etasjer boligrigg, levert til kunde i Sogn og Fjordane.

Et typisk Kristoffersen-oppdrag. Tre etasjer boligrigg, levert til kunde i Sogn og Fjordane.