50 TM-lesere er i gang med USA-eventyret

På tirsdag satte 50 TM-lesere seg på flyet for å oppleve den amerikanske drømmen. Etter en ”evighet” i lufta landet vi velberget i Memphis, Tennessee på tirsdag kveld. En sliten gjeng sjekket inn på hotellet i Elvis Presley Blvd., tvert over gata for Graceland, hjemmet til ”The King” Elvis Presley.

Vi la også turen innom et Wal-Mart Supercenter for litt shopping.

Vi la også turen innom et Wal-Mart Supercenter for litt shopping.

Publisert Oppdatert

Men selv om mange timer på tur gjorde at sengen lokket, var opplevelsen av å være på plass i det forgjettede land så stor at vi fikk vår faste bussjåfør Leroy, til å kjøre oss inn til musikkgata Beal Street i Memphis, for et måltid mat og litt kald drikke.

Onsdag morgen entret vi bussen til Leroy for å sette kursen mot Kentucky. Denne gangen hadde vi valgt å droppe hovedveien, i stedet la vi turen via "backroads" i USA. På vei Highway 51, mot Calvert City, Kentucky, fikk vi oppleve litt ekte Amerika, komplett med en amerikansk frokost i kjempeformat på Perkins Restaurant. Vi la også turen innom et Wal-Mart Supercenter for litt shopping. Deretter tok vi turen ut på veien igjen, men etter en times tid falt valget på en vaskeekte amerikansk "Liquer Store" der en del av våre gjester fant ett og annet å kjøpe.

I skrivende stund er vi på et hotell i Calvert City, der vi skal tilbringe natten. I ettermiddag stoppet vi ved en butikk i dette lille tettstedet, som hadde spesialisert seg på customutstyr til biler. Der fikk vi en strålende velkomst med blant annet en privat omvisning i butikkens bilmuseum. Gleden var ekstra stor da innehaveren ba om en utgave av TransportMagasinet som han skulle stille ut i glass og ramme i butikken. "You made my day", sa han til oss, da han smilende gikk tilbake i butikken med TransportMagasinet i neven.

Nå venter en middag på en meksikansk restaurant før vi tar kvelden. Når dette leses har det blitt torsdag hjemme i Norge. Da legger vi ut på landeveien igjen, denne gangen med destinasjon Louisville, KY, der heftige opplevelser venter oss på Mid America Trucking Show. Ikke minst gleder vi oss til lysshowet, der hundrevis av showtrucker står på tomgang og skaper stemning med sine mange markeringslys. Det skal bli magisk.

Fredag kommer vi tilbake med en rapport fra MATS 2011 som har 40-årsjubileum i år.

See you!