6 millioner Ford Transit

Viktig milepæl for Fords legendariske nyttekjøretøyserie.

Publisert Oppdatert

Milepælkjøretøyet var en hvit FT280 Kombi med kort akselavstand, og bilen - pluss den kommende 45-årsdagen i august - ble også feiret ved Fords andre Transit-fabrikker rundt om i verden, i Southampton (Storbritannia), Nanchang (Kina) og Hai Duong (Vietnam).

- Med 6 millioner biler og en 45-årig historie så langt, er Transit Fords lengstlevende modell i Europa og en av de mest suksessrike nyttekjøretøyer i bilhistorien, sier John Fleming, Ford Europas styreformann og administrerende direktør.

- Vi er også stolte over at ordet Transit er blitt synonymt med varebil i mange land, og vi vil fortsette å bygge på dens ikoniske status i fremtiden, sier Fleming.

Helt fra lanseringen i 1965 har Transit vært kjent som et solid, praktisk og allsidig verktøy for profesjonelle kunder, og har konsekvent tilbudt ny teknologi for kommersielle kjøretøyer kombinert med høyt nivå innenfor holdbarhet og sikkerhet, personbillignende komfort og kjørekvalitet, samt lave eierkostnader.

Nyeste generasjon Transit er for øvrig verdens eneste nyttekjøretøy i mellomklassen der kundene kan velge mellom forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift på én og samme plattform.

- Det er bare ett eksempel på vår kundefokus med Transit, sier Steve Adams, direktør for Fords europeiske nyttekjøretøyer. - Vårt mål er å tilby våre profesjonelle kunder et bredt spekter av kommersielle kjøretøy tilpasset deres ulike krav og behov.

Transit ble konstruert både før EU og Ford Europa eksisterte og var Fords første europeiske produkt der Ford-ansatte fra England og Tyskland gikk sammen om å prosjektere, konstruere og markedsføre en og samme varebil. Den har i alle år vært en trendsetter.

Ford Transit er også en global suksesshistorie og er nå tilgjengelig i mer enn 85 land på fem kontinenter. I Storbritannia har den holdt posisjonen som salgsmessig klasseleder siden lanseringen i 1965.

Til tross for de økonomiske krisetidene var Transit det mest fremgangsrike nyttekjøretøyet i 1- og 2-tonnsklassen i 2009 på de 19 viktigste europeiske markedene. Med en markedsandel på 12,8% leverte Transit sitt beste resultat på disse markedene på 6 år.

I august 2010 vil Ford Transit passere en annen viktig milepæl idet den feirer sitt 45 års jubileum.

- Ford Transit representerer en flott arv og en enda lysere fremtid, og vi vil fortsette å minne verden om at Transit holder fast ved sin kulturarv og sitt fortjente ry, sier Fleming.