640 000 sigaretter i traileren

640 000 sigaretter åpenbarte seg i et hulrom i lastebilhengeren som Kongsvingertollerne kontrollerte på Magnormoen natt til fredag 14. november.

640 000 sigaretter er det største tollbeslaget av sigaretter på fem år.

640 000 sigaretter er det største tollbeslaget av sigaretter på fem år. Foto: Foto: Tollvesenet

Publisert Oppdatert

- Dette er det største tollbeslaget av sigaretter i Norge på fem år. Sigarettene utgjør avgiftsunndragelser for to millioner kroner, opplyser kontorsjef Morten Nystuen ved grensekontrollen i Kongsvinger.

 

Klokka halv to natt til fredag observerte en tollpatrulje fra Kongsvinger en latvisk trekkvogn på riksveg 2 ved Magnormoen.

Tollerne satte på blålyset og varslet tollkontroll. Sjåføren forklarte at trekkvogna var tom og at han skulle hente last i Oslo.

Hengeren var tom bortsett fra noen kanner med diesel, men erfarne tollere fant raskt at flere av skruene var så løse at de kunne skrues ut med fingrene.

Tollerne avdekket da et hulrom som var fylt med sigaretter. Opptellingen viste beslag av 640 180 sigaretter av tre forskjellige sigarettmerker. Alle pakkene var merket med kyrillisk skrift.

Tollvesenet mistenker at hengeren også tidligere har vært brukt i smugling og ber om at kjøretøyet blir inndratt til fordel for statskassen.

Den 47 år gamle latviske sjåføren ble overlevert til mannskap fra Hedmark politidistrikt etter tollkontrollen.