7 stk MAN til Vietnam

Trondheimsbedriften Plustech meglet nylig salget av 7 stk MAN trekkvogner til Vietnams største transportselskap innen spesialtransport. Oppdragsgiver for salget var MAN last og buss AS.

PlusTech MAN til Vietnam Phan Van Phuc, Tra Van Nghia, Le Tien Dung, Karstein Berg

PlusTech MAN til Vietnam Phan Van Phuc, Tra Van Nghia, Le Tien Dung, Karstein Berg

Publisert Oppdatert

De sju MAN trekkvognene, MAN 33.530 2005 modeller, var i Norge blitt brukt i forbindelse med utkjøring av kalk og i god stand da representanter fra det Vietnamesiske transportselskapet inspiserte trekkvognene i sommer. Trekkvognene ble nylig sendt med skip til Vietnam fra Drammen.

- Dette var et viktig megleroppdrag for oss. Vi konkurrerte med salg fra både Italia og Tyskland. Vi har vist at vi klarer å finne kjøpere over hele verden og styre prosessen helt i mål, sier daglig leder i PlusTech, Karstein Berg.

Prosessen med å selge de syv trekkvognene har tatt nærmere ett år, så en enkel oppgave har det ikke vært. Berg forklarer at bunken med betalingsgarantier og annen dokumentasjon er rimelig stor. Det krever derfor å ha full oversikt gjennom hele prosessen.

Kontakter

- Harald Jakobsen hos oss har jobbet lenge og tett med kunden fra Vietnam for å få til dette. Kjemi og relasjoner er en viktig del i en slik prosess, og tonen var upåklagelig når vietnameserne kom for å inspisere bilene. Vidar Fluske hos MAN last og buss AS og Harald hos oss har hatt en løpende dialog hele tiden. Dette har gjort at oppdraget er utført på en meget profesjonell måte, sier Karstein Berg.

Den siste tiden har meglerne med base på Heimdal i tillegg til Vietnam formidlet salg til India, Nigeria, Hong Kong, Beirut og Irak. PlusTech har den siste tiden rigget organisasjonen for vekst ved å ansette ny megler og markedsfører. I 2008 omsatte PlusTech for 91 millioner.

- Vi har siden 2005 lagt ned mye penger og krefter i annonseringer og annen markedsføring i aktuelle markeder over store deler av verden. Nå begynner det å løsne for fullt, sier Berg.

Samarbeidet med større aktører i bransjen er viktig for PlusTech. I forbindelse med salget av de sju trekkvognene til Vietnam var det avgjørende med god samhandling med MAN Last og Buss AS. Det gir optimal kvalitet og flyt i hele prosessen.

PlusTech har alltid for lite utstyr inne i sine systemer i forhold til forespørsler. Derfor har selskapet ansatt en person som vil jobbe ut i felten mot entreprenører og transportører for å få inn mer utstyr. Berg mener mulighetene for salg av maskiner og utstyr på verdensmarkedet er stort.

- Vi finner kjøpere av maskiner, utstyr, og lastebiler over hele verden, avslutter Karstein Berg.

Om PlusTech;

PlusTech formidler anleggsmaskiner, utstyr og lastebiler og omsatte i 2008 for 91 millioner kroner. Bedriften har fem ansatte og kontor på Heimdal i Trondheim. Selskapet ledes av Karstein Berg.