80 år i Arendal

Midtstøl Transport ble stiftet av Knut Midtstøl i 1929. Sønnen Arne gikk inn i selskapet i 1966 og de to startet da legendariske Transportservice AS.

Arne Midtstøl

Arne Midtstøl Foto: Frode Tellevik

Publisert Oppdatert

Den gang besto oppdragene av stykk- og partigodstrafikk mellom Sørlandet og Østlandet, i tillegg til lokal kranbilkjøring.

I 1994 solgte familien Transportservice til DFDS Transport AS og satt igjen med mobilkraner, spesialtransport, kranbiler og renovasjon, fortsatt under navnet Midtstøl Transport.

I dag er det tredje generasjon som driver selskapet, i form av Rune Midtstøl som er daglig leder. Han har med seg broren Frode, som fungerer som bedriftens potet, samt Arne, som tross solid pensjonistalder er først på jobb hver morgen.

Norges største

- I dag disponerer vi rundt 40 tunge kjøretøy og sammen med mobilkraner og mindre biler passerer vi 50 og ligger rundt det samme i antall ansatte. I tillegg har vi litt gravemaskiner og hjullastere. Vi driver mest med langkjøring fra A til B, så vi har en del biler som går langs veien med krok. Lokalt har vi kranbiler og renovasjon. Sistnevnte utgjør mest 50 prosent av omsetningen pr i dag, sier daglig leder, Rune Midtstøl.

- Den 32 år gamle kranbilen var i sin tid Norges største med 50 tonnmeter bakmontert kran og bomlengde på 19,5 meter. Den er fortsatt i bruk når de rette oppdragene byr seg. Den er veldig lav, så innendørs i verkstedshaller er den suveren på tunge kolli.

Ulempen er at de gamle kranene er tunge, så bilen går med fullt akseltrykk bare med kranen, forteller arbeidende pensjonist, Arne Midtstøl.

Mer fra festen får du i neste TM.