AF Gruppen skal bygge på Mongstad

Publisert Oppdatert

StatoilHydro har på vegne av Europeiske CO2 Teknologisenter Mongstad (TCM) partnerne signert kontrakt med AF Gruppen om leveranse av anleggsarbeider på teknologisenteret for CO2-rensing på Mongstad.

Avtalen er basert på intensjonsavtalen som ble offentliggjort i en børsmelding 14. mai 2008. Avtalen har en verdi på 150 mill. NOK eks mva. Arbeidet er planlagt å begynne i slutten av juli 2009 og avsluttes juni 2011.

Anleggsarbeidet på European CO2 Technology Centre Mongstad (TCM) omfatter i hovedsak fundamentering, betongarbeider, fremføring av rør- og ledningssystemer, bygging av kjølevannsinntak i sjø og en ny trafostasjon. Avtalen vil i tillegg omfatte veibygging og avsluttende landskapsarbeider.

- Olje- og Energisektoren har vært svært viktig for AF Gruppens utvikling de siste 15 årene. Vi ser frem til å være med på arbeidet med et av de mest fremtidsrettede anleggene innen CO2- rensing. AF har flere oppdrag for StatoilHydro blant annet på Kårstø, Kollsnes og på Mongstad. Vi er stolte og glade over å kunne fortsette samarbeidet med StatoilHydro, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.