23948sdkhjf

Aksepterer ikke skriver-juks

Gårsdagens sak om sjåføren som ble tatt med magnet på gearkassa vil få konsekvenser. Iallefall for sjåføren, om vi skal tro eieren av O´Neills Transport, irske Alan O´Neill.

O´Neill forteller til TransportMagasinet at sjåføren satte skriveren ut av funksjon uten bedriftens samtykke og at dette på ingen måte er akseptabelt.

- Det er rett og slett ikke god nok framferd av vår sjåfør, og vil få konsekvenser for ham, beklager O´Neill.

Les også: Stanset magnet-sjåfør

- Vi har hatt biler på norske veier de siste ti årene, og det vil vi gjerne fortsette med, sier han. Slike tilfeller ødelegger derfor vårt rykte. Vi gjør vårt beste for å følge loven, men kan ikke alltid selv kontrollere hva sjåføren gjør, avslutter O´Neill.

Det er neppe alle sjåfører som "kjøper" denne forklaringen, men det er iallefall hva transportøren hevder.

Trolig ikke første gang

Det var sent onsdag kveld denne uken at en polsk sjåfør ble stanset i en rutinekontroll på E6 like ved Skedsmo. Det viste seg at han hadde satt skriveren ut av drift ved å koble en magnet til kitasgiveren på gearkassa.

Selv om sjåføren hevdet at det var første gang, var området rundt giveren blankere enn panseret på en velpolert veteranbil for at magneten skulle få godt feste.

For kort tid tilbake ble en dansk transportør avslørt. Han presset sjåførene sine til å sette magneter på kassa. Vi skal naturligvis ikke si at det er tilfellet i denne saken, men det er allikevel lov å stille spørsmålstegn ved hva sjåføren har å tjene på dette?

Les også: Her blir lastebileieren avslørt på TV

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063