Alcoa leverer felg nummer 5 000 000

Verdens største aluminiumsprodusent har 30-års jubileum i Europa og gir bort et sett felger til en heldig kunde.

alcoa felg jubileum

alcoa felg jubileum

Publisert Oppdatert

I august feirer Alcoa felgprodukter sin 30 år lange tilstedeværelse i Europa. Alcoa vil også sende ut sitt hjul nr. 5 000 000 til en kunde ett eller annet sted i Europa. Denne kunden vil bli belønnet med ett gratis sett Alcoa Dura-Bright felger til sin lastebil eller henger. Med tanke på fremtiden, er flere nyutviklinger er under arbeid og vil bli introdusert på markedet i de nærmeste månedene.

Selskapet leverer aluminiumprodukter til fly og romfart, transport, bygningskonstruksjoner og emballasje. Egentlig ble selskapet etablert i 1897 og het da The Pittsburgh Reduction Company, navnet ble endret til Aluminium Company of America i 1907. Forkortelsen Alcoa ble så populær at dette ble det offisielle selskapsnavnet i 1999. De har produsert smidde aluminiumsfelger for industrikjøretøy i USA siden 1946 og har fortsatt sitt hovudkontor i Pittsburgh. I 1981 startet de opp salget i Europa, da viste salgstallene 3 500 felger. Fra 1997 steg salget gradvis, og Alcoa åpnet også dette året en felgfabrikk i Ungarn, og oppnådde et klimaks i årene 2007 og 2008. Markedet falt i 2009, men viser nå igjen en positiv trend i følge Alcoa selv.

Alcoa i Norge

Inntil april 2009 eide Alcoa halvparten av Elkem Aluminium, men er nå eneeier og bedriften er omdøpt til "Alcoa Norway". Alcoa Norway består av Alcoa Lista, Alcoa Mosjøen og Alcoa Mosjøen Anode. I flere år har de vært den største aluminiumsprodusenten i verden, men i 2006 gikk RUSAL forbi etter overtakelsen av Glencore. Etter at Elkem Aluminium var fullt inkorporert i Alcoa var selskapet igjen verdens største. Etter finanskrisen og resesjonen har selskapet varslet nedskjæringer. For kort tid siden la Orkla inn tilbud på hele Elkem og Alcoa er i skrivende stund i tenkeboksen når det gjelder sine 46,5 % av Elkem-aksjene.