Alkolås på skolebusser?

Publisert Oppdatert

- Vil du risikere å sette barnet ditt på en buss hvor sjåføren er rusa?

Dette spørsmålet vil Motorførernes Avholdsforbund stille foreldre over hele landet. Hensikten er å få både skoler og foreldre med seg i et felles krav om alkolås i skolebusser.

- Med dette ønsker vi å sikre at alle foreldre som hver dag sender barna sine til og fra skolen kan gjøre det i trygg forvissning om at førerne av bussene ikke er påvirket av alkohol, maner avdelingsleder Bjarne Eikefjord i MA til P4.

Mellom en til fire skolebussjåfører blir tatt med promille hvert år. Hittil i år er to sjåfører blitt avslørt etter at skoleelever meldte ifra om vinglete kjøring.

- Når vi har teknisk utstyr som kan garantere at dette ikke skjer, mangler det bare politisk vilje for å sikre at flere barn ikke blir utsatt, mener Eikefjord.

Men før det tas stilling til kravet mener derimot den politiske viljen at det er viktig å avvente resultatene av tilsvarende småprosjekt.

- Men jeg er positiv til alkolås. Jeg mener at dersom vi skal innføre det, så er skolebussene en plass å starte, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.