Allerede i gang med neste års messe!

De som ikke var til stede skulle ha visst hva de gikk glipp av, sier Bjørn Magnussen, som lar seg imponere over utstillere og publikum som trosset regnbygene.

- Gule maskiner og lastebiler er vel noe av det som naturlig kommer inn under kategorien hånd i hanske, forteller Hjemmet Mortensen Fagmedia sin entusiastiske messegeneral, Bjørn Magnussen.

- Gule maskiner og lastebiler er vel noe av det som naturlig kommer inn under kategorien hånd i hanske, forteller Hjemmet Mortensen Fagmedia sin entusiastiske messegeneral, Bjørn Magnussen.

Publisert Oppdatert

Han deppet over været, men gleder seg over at TRANSPORTmessa befestet sin stilling i bransjen. Messegeneral Bjørn Magnussen puster ut etter beinhard jobbing og ser allerede frem til neste års arrangement.

- Det som nesten undrer meg mest er at folk som står gjennomvåte til knærne og som har vært med på alle fem messene vi har arrangert, sier at dette er den beste messa som har vært. Det synes jeg er rart. Men gledelig er det. Selv om vannet drypper er det liksom ingen tvil om at de skal være med videre. Den firkanten med asfalt de fikk i år er det mange som spør om å få igjen. Det er artig, sier en dyktig sliten Magnussen.

- Hvor sliten er du på en skala fra 1 til 10?

- En åtter, men i frustrasjon over dårlig vær for andre gang på rad sier jeg 11 ½! Arrangementsmessig gikk det på skinner, alt gikk egentlig veldig bra. Bortsett fra været.

Markedsplass

Mange av utstillerne meldte om salg som enten var gjort på messa, eller var på gang. Dermed fikk Bjørn rett i forhåndstipset om at det er mye positivt i gang i bransjen etter noen måneder med finanskrise.

- Noe av vitsen med dette er at det skal være en markedsplass. En annen ting som leverandørene forteller er at de bruker messa til å få løst opp ugreie forhold de måtte ha med kunder og andre, sier Bjørn Magnussen og nevner en kar som uttalte at han var så glad for at været var sånn som det var. - Han likte regnet fordi han dermed ikke ble hindret av andre besøkende. Og så fikk han se hva som bodde i folkene på den standen han skulle til. Og karen fikk ordnet det han skulle og kjøpt det utstyret han hadde planer om å kjøpe.

Justeringer

Arbeidet med neste års messe er godt i gang allerede. - Det er noe som ikke minst utstillerne har satt en agenda på allerede. Og messa blir arrangert andre helg i juni som i år.

- Er det noe du vil endre på til neste år?

- Banne litt mindre så jeg kan be han der oppe om litt bedre vær. Ellers vil eventuelle endringer skje etter utstillerønsker. Musikkfestivalen vil også fortsette, med noen justeringer.

-Var det noe som ikke fungerte?

- Både publikum og utstillere kunne vel godt tenkt seg en liten matstasjon lenger oppe på messeområdet. Det får vi se om vi kan få til i 2011.

- Det ble observert noen fulle folk på messa og det kom også noen klager på bråk på trailercampen?

- Det er ikke mange andre arrangement som har så lite fyll som det vi hadde. Trailercamp blir det også neste år. Der skulle jeg ønske at folk kunne ha det hyggelig sosialt sammen uten at de er nødt til å dra i hornet til klokka seks om morgenen.

Full messe

Med 150 påmeldte utstillere var det akkurat nok til å fylle asfaltsstripa på dragracebanen, fra inngangsteltet helt til jordvollen i andre enden. Og Bjørn kjører samme opplegg for neste år, som i år. - De som får plass er de 150 mest våkne aktørene i bransjen. Hver gang har det vært venteliste, sier Bjørn Magnussen som tar imot de første påmeldingene rett etter sommeren.

Les også: - TRANSPORTmessa er kommet for å bli