Alt klart for Vognmannen

Nå er det bare dager før Vognmannen 2010 går av stabelen, men det er fortsatt mulig å melde seg på.

Publisert Oppdatert

Når dette skrives er det bare dager til et av årets høydepunkter for landets veteranbilentusiaster går av stabelen. Lørdag 26. juni klokka 10.00 går nemlig startskuddet for Vognmannen 2010. Arrangør av veteranbilløpet er Transporthistorisk Forening, som har lagt årets løp til Veterandagene på Magnor. Løpet er åpent for alle nyttekjøretøy som er 30 år eller eldre og det gjøres oppmerksom på at kjøretøyet må være registrert. Det er med andre ord ikke tillatt å stille med prøveskilt.

- Vi er nå oppe i ca. 150 påmeldte kjøretøyer, men av erfaring vet vi at det bruker å komme en del etteranmeldte uka før løpet skal kjøres. Derfor ser jeg ikke bort fra at det kan bli snakk om nærmere 170 startende kjøretøy, forteller Leif Lobben i Vognmannskomiteen i Transporthistorisk Forening til tungt.

Med så mange påmeldte er det snakk om Skandinavias kanskje største veteranbilløp for nyttekjøretøyer. Det hadde man kanskje ikke sett for seg da det første Vognmannen ble arrangert for 15 år siden?

At løpet denne gang går på Magnor sørger for en ekstra fin ramme rundt det hele. Veterandagene, som arrangeres av Lions Club Eidskog, samler nemlig det meste når det gjelder gammel nostalgi, enten man er opptatt av gamle tohjulinger, traktorer, veteranbiler eller amcar. Ja, til og med venner av stasjonærmotorer finner veien dit. Dessuten blir det et stort antikk- og delemarked. I tillegg til løpet Vognmannen, arrangeres også Blåreikrally 2010 for gamle mopeder, samt Skogsløpet ved Norsk Veteran Motorsykkel Club.

- Påmeldingsfristen til Vognmannen ble satt til 1. juni. Er det fortsatt mulig for etternølerne å melde seg på?

- Ja, det går bra. De kan ta kontakt med meg på telefon 906.62.968 etter klokka 17 hver dag. Startavgiften blir da 100 kroner høyere enn for de som meldte seg på innen fristen, forteller Lobben.

Dermed er det ingen unnskyldning for ikke å stille med et gammelt nyttekjøretøy på Magnor til helga. Vi kommer selvsagt også til å delta. I en 1955 Scania-Vabis L51, velvillig utlånt fra Vognmannen-sponsoren Norsk Scania AS. Håper vi treffes der?