23948sdkhjf

Amfibielastebilen seiler sin egen sjø

Det glade vannvidd? Denne amfibielastebilen går fra land til vann på ti sekunder.

Joda, vi har nok sett penere kjøretøy. Ganske mange mye penere, faktisk. Antakelig er alle lastebiler vi har sett penere, når vi får tenkt oss om.

Men så er ikke skjønnheten det vesentligste når amerikanske Gibbs presenterer sine nye amfibie-lastebiler, Phibian og Humdinga.

Til gjengjeld kan de skilte med en toppfart på rundt 110 km/t på land, og omkring 50 km/t i vannet. (Måler man egentlig i knop eller km/t når en bil forserer vann?)

10 sekunder

Phibian er utrustet med en dieselmotor på 500 hestekrefter som kan brukes til enten firehjulstrekk eller til å drive to jetmotorer. Overgangen fra vei til vann går unna på mindre enn 10 sekunder og man klarer 1500 kg gods eller 15 passasjerer.

Dersom du driver distribusjon av la oss si isopor og ikke trenger den voldsomme nyttelasten, kan kanskje den mindre modellen, Humdinga, være noe for deg. Den har plass til halvparten, men gir mer lyd fra seg - under panseret vaker en 350 hesters V8-motor.

Reklamerer for sivile oppdrag

Nå har nok ikke ordinær godstransport vært bakgrunnen for utviklingen av disse kjøretøyene. Det er naturligvis militære anvendelser som har vært tanken her.

Allikevel vil amerikanerne selge dette greiene, og vi ser for oss et styremøte der formann og varaformann sammen har brainstormet.

Resultatet er iallefall at det reklameres for sogar redningsoppdrag som - hold deg fast - generelle transportbehov i det sivile.

Når de får selgerne på plass kan de kanskje selge et og annet kjøretøy til ADR-transportører på Vestlandet? Disse stakkarne må da snart gjøre hva som helst for å slippe ferjekøer...

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064