Mangler brukstillatelse:

Åpning av ny døgnhvileplass utsatt!

Den nye døgnhvileplassen på Ormlia i Eidsvoll skulle åpnes med pomp og prakt, innbudte gjester og en snorklippende statssekretær i dag. I stedet er det hele utsatt fordi utbygger ikke har sørget for at brukstillatelsen er i orden!

Hvileplasser for yrkestrafikken har så langt ikke vært prioritert i Norge. Nå er åpningen av Statens vegvesens nye plass ved Eidsvoll blitt utsatt grunnet manglende brukstillatelse fra kommunen. 
Illustrasjonsfoto

Hvileplasser for yrkestrafikken har så langt ikke vært prioritert i Norge. Nå er åpningen av Statens vegvesens nye plass ved Eidsvoll blitt utsatt grunnet manglende brukstillatelse fra kommunen. Illustrasjonsfoto

Publisert Oppdatert
Statssekretær Bård Hoksrud skulle åpnet den nye hvileplassen. Nå er det utsatt i siste liten. 
Illustrasjonsfoto

Statssekretær Bård Hoksrud skulle åpnet den nye hvileplassen. Nå er det utsatt i siste liten. Illustrasjonsfoto

I dag skulle statssekretær Bård Hoksrud åpne en splitter ny døgnhvileplassen for tungtransport på Ormlia i Eidsvoll kommune. Plassen er lokalisert bare 500 meter fra E6, langs fylkesvei 180 retning Hurdal.

Mens undertegnede pakket fotobaggen for å ta turen til den offisielle åpningsseremonien tikket avlysningen av dagens arrangement inn på mail. Det viser seg at brukstillatelsen ikke er i orden, og det hele må dessverre avlyses. Dermed får Bård Hoksrud kanskje et pusterom i en travel statssekretærhverdag, mens jeg kan konsentrere meg om en artikkel som skal oversettes.

Men hva er det egentlig som er problemet her?

Kommunale krav

Ifølge mailen vi har mottatt fra Statens vegvesen så har Eidsvoll kommune satt krav om at en gang- og sykkelveg langs fv. 180 og et viltgjerde skal være på plass. Dette er utbyggers ansvar. Vi oppfatter Statens vegvesen dithen at det er dette som ikke er på plass, slik at brukstillatelsen heller ikke er i orden. Statens vegvesen har inngått en leieavtale med Rognerud Eiendom AS som også er utbygger av området.

-Dette er svært beklagelig! Vi har inngått et leieforhold for å gi et tilbud til yrkessjåfører om døgnhvileplass på Ormlia. Vi kan ikke åpne en plass som ikke har fått brukstillatelse, noe som betyr at vi må utsette åpningen til disse tingene er skikkelig avklart, sier Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Gratis med vakt

Døgnhvileplassen som skulle vært åpnet i dag, har 47 oppstillingsplasser og eget moderne servicebygg med toaletter, vask og dusjanlegg. Anlegget som skal være tilgjengelig hele døgnet, vil være belyst, universelt utformet og ha vakthold. På noen av plassene vil det være tilgang til strøm for fryse- og kjølebiler. Oppstillingsplassene skal være gratis for brukerne, men nå er det hele utsatt på ubestemt tid, inntil det formelle rundt oppstillingsplassen er i orden. Pinlig, spør du oss.

I løpet av kort tid skal det lyses ut en konkurranse for å få etablert en døgnhvileplass på E6 strekning mellom Østfold grense og Oslo grense i Akershus.

Trøtte vogntogsjåfører trenger flere hvileplasser.

Trøtte vogntogsjåfører trenger flere hvileplasser.