Appell til politikerne

Den knapt tre måneder gamle organisasjonen skal allerede nå gjøre seg merket foran Stortinget, de blir ikke alene om markeringen.

Publisert Oppdatert

Mandag 9. mai fra klokken 10.00 til 14.00 gjennomfører nemlig Sjåførenes Krav sin første aksjon. De stiller da utenfor stortinget og presenterer seg for det politiske miljø. I tillegg vil de overlevere sine krav til storting og regjering.

Tunge aktører

Sjåførenes Krav har fra starten bedyret at de ikke skal være konkurrenter til verken NLF eller andre aktører. Og til mandag får de selskap av flere tunge aktører i bransjen. Norsk Transportarbeiderforbund, Yrkestrafikkforbundet, Norsk Lastebileierforbund og Landsforeningen for trafikkskadde vil alle være tilstede på scenen til Sjåførenes Krav.

- Det vil bli appeller fra alle partene og det er vel første gang alle kreftene er samlet i en slik aksjon, kommenterer Stig Fjeldstad på telefon til tungt.no

Les også: Sjåførenes Krav er stiftet

Appellene vil handle om utfordringene i bransjen og vil bli vinklet litt forskjellig fra de forskjellige partene. Folk fra Venstre og Fremskrittspartiet vil også slippe til, får vi vite. Det var også planlagt en kortesje, men det lot seg ikke gjennomføre på så kort varsel. Politiet trengte i så fall mer tid om det skulle gjennomføres, men de var i utgangspunktet svært positive til en slik markering. Fjeldstad er imponert over den gode responsen de har fått så langt fra både politi og politikere.

- Jeg tror dette skal bli bra jeg, kommenterer han.

De tar med to biler, en som viser hvor enkelt et toalett kan bygges opp langs veien og en bil som skal brukes som scene.