Arnes strøkne fjellgeit

Flere tusen lastebilinteresserte fikk oppleve den utrolig flotte lastebilen til Haugen Maskinutleige, en Volvo FH16 700 XXL 6x4, på Volvos stand på TRANSPORTmessa på Gardermoen

Denne flotte XXL´en til Haugen Maskinutleige kjørte fast i Kårstad-systemet.

Denne flotte XXL´en til Haugen Maskinutleige kjørte fast i Kårstad-systemet.

Publisert Oppdatert

Den hyggelige karen som velvillig tok i mot alle de lastebilinteresserte, oppførte seg som om han jobbet for Volvo, der han i Volvo Crew-jakke stilte opp som personlig guide. Men Arne Legernes jobber ikke i Volvo - han er sjåfør hos Haugen Maskinutleige i Hornindal. Maken til god ambassadør skal man lete lenge etter!

Entusiasten

Bilen Arne kjører tilhører Haugen Maskinutleige i Hornindal, og kjører fast i Kårstad-systemet. Det blir alle mulige lass, alt fra maskintransport, via transport av gassflasker, til ståltransport, for å nevne noe. Ingen dager eller oppdrag er like, noe Arne trives godt med.

- Jeg kan ikke få fullrost arbeidsgiveren min, Haugen Maskinutleige. Her har jeg jobbet i to år og det er veldig fint, og kjøringen for Kårstad er også bra. Aldri opplevd at de ikke har last til meg og det er stor variasjon i oppdragene. Den ene oppdraget fører meg til Kristiansand, det neste til Trøndelag, så blir det Vestlandet eller Nord-Norge, sier Arne.

Han elsker jobben sin, men innrømmer at han ikke er så glad i å kjøre på Østlandet, det blir for kjedelig.

- Ja, det finnes jo ikke utfordringer med det, bortsett fra å holde seg våken. Jeg er slik at jeg trives med utfordringer. Desto høyere, bredere og tyngre lass, desto bedre. Jeg liker at det blir litt ekstremt, sier han med et glimt i øyet.

Volvo-hater

Etter å ha opplevd den entusiastiske Arne på Volvo-standen på TRANSPORTmessa, er det nesten utrolig at denne karen egentlig ikke ville ha noen Volvo i det hele tatt. Han var nemlig Volvo-hater.

- Da jeg begynte hos Haugen Maskinutleie overtok jeg en Scania R500. Denne skulle byttes når den rundet 400.000 km. Eieren visste at jeg hatet Volvo. Jeg hadde nemlig erfaring med Volvo i tiden med dårlige kjøreegenskaper, dessuten syntes jeg de var trange inni. Da jeg fikk tilbud om å ta ut en ny Volvo var jeg svært tvilende lenge, men da jeg fikk lov å bygge opp en FH16 700 XXL akkurat som jeg ville ha den tok jeg sjansen. Nå er jeg omvendt, forteller Arne.

Han sier at hans første møte med en automatisert gearkasse var i Scaniaen han begynte med hos Haugen. Da følte han at han hadde kommet til himmelen, men det varte bare til han fikk oppleve Volvo I-Shift. Den kan han ikke få fullrost!

Bilen

Bilen som er Arnes arbeidsplass, er en Volvo FH16 700 hk 6x4T (tungtrekkerchassis), eller "fjellgeit" som Arne kaller den. Den trekker mer eller mindre fast på en åpen semitrailer av typen HRD Oljeekspress Jumbo, levert av Vestlandske Trailer Import.

Arne, og bileier Ronny Haugen, har hatt tett kontakt med danske spesialister både før og under oppbyggingen av bilen. Den utrolige innredningen er det Buur & Gottlieb som har stått for, mens påbygget ellers er signert Niels Aage Kristensen i Jysk Lastvognsopbyg (tidligere Holme Lastbiler). Vi vet fra før av hva disse to danske spesialfirmaene er i stand til å lage - de skuffet ikke denne gangen heller!

- Vi er superimponerte over hva danskene har fått til, og for en kundeservice! Vi hadde et meget konstruktivt møte med dem der vi planla det hele. Satt sammen med Karl Johan Buur og Niels Aage Kristensen og pratet lastebil en hel dag. Deretter har de holdt oss oppdatert med bilder under marsjen, men vi så ikke for oss sluttresultatet. Da vi fikk se bilen ferdig fikk vi sjokk! Den flotteste vi hadde sett, forteller Arne entusiastisk til tungt.

- Det er ubeskrivelig å være på jobb når du har en bil som er så godt utstyrt som denne her. Tror nok det er den dyreste standard trekkvogna som Volvo har levert her i landet. Med denne bilen har Norge blitt flatt. Jeg håper jeg kan ha denne bilen i mange år framover, men man vet jo aldri hva som skjer i framtiden. Vi får se om bilen er like bara når den passerer 200.000 km. Jeg kjører jo 130.000 - 140.000 i året, så vi kommer fort dit, avslutter Arne Legernes, tidligere Volvo-hater, nå sjåfør på Norges dyreste Volvo.