Automatsikring fra Pacton

Den nederlandske tilhengerprodusenten Pacton har kommet opp med en ny måte å sikre stående papirruller på. Nederlandske Koopman Transport B.V. har allerede bestilt 20 hengere med dette utstyret.

Publisert Oppdatert

Sikring av last kan være en utfordring, og sikring av stående papirruller kan være enda verre. Nå har den nederlandske tilhengerprodusenten Pacton utviklet et nytt sikringssystem for nettopp slik transport.

I stedet for å sikre papirrullene med konvensjonelle spennbånd, har Pacton konstruert et system der rammeverket på siden av gardintraileren fungerer som lastesikring. Systemet har gjennomgått omfattende tester og er nå godkjent som lastesikring på vei. I følge Pacton har systemet flere fordeler. Det skal være sikrere enn konvensjonell sikring, det forårsaker mindre skader på papirrullene og det er raskere i bruk enn spennbånd.

Systemet er utviklet på oppdrag fra den nederlandske transportøren Koopman Transport B.V. som allerede har bestilt 20 tilhengere med dette utstyret. Hva det koster er i skrivende stund ukjent, men prisen har nok alt å si for om dette blir en suksess.

For noen år siden demonstrerte representanter fra Flom Kjetting et lettvint sikringsutstyr til bruk i forbindelse med transport av papirruller. Det var snakk om en sikringsduk som ble trukket ned fra taket i påbygget og ble liggende som en hinne over papirrullene. Systemet hadde til da bare vært i bruk innen fly- og skipsfrakt. Interessen var stor i starten, men systemet ble ingen suksess da kundene mente dette ble for dyrt i innkjøp. Hvis det nye systemet til Pacton er for dyrt, risikerer det nok å lide samme skjebne.

Synd at økonomien er så presset at det går ut over sikkerheten på veien. Transportkjøperne burde vite å verdsette kvalitet når de framforhandler fraktpriser, ikke bare velge det billigste alternativet.