Finske Mika Auvinen vant Nordic Trophy for fjerde gang

Auvinen igjen!

Med sin Scania R620 ”Gunfighter” hanket Mika Auvinen inn topplasseringen i Nordic Trophy 2011. Det var fjerde gangen tittelen gikk til finnen, men det spørs om ikke årets ”fangst” var den viktigste for ham. Gledestårene rant nemlig da han entret scenen som eieren av Nordens fineste lastebil.

Finske Mika Auvinen tok førstepremien i Nordic Trophy 2011.

Finske Mika Auvinen tok førstepremien i Nordic Trophy 2011.

Publisert Oppdatert

Bryllupsdag er ikke til hinder for en sann entusiast. Mika Auvinen feiret sin ved å vinne Nordic Trophy 2011 mens hans kanskje største fan, hans bedre halvdel, fulgte konkurransen via telefon hjemme i Finland.

- Da jeg ringte og sa at jeg hadde vunnet konkurransen så gråt hun, sa en svært glad Mika Auvinen minuttene etter han mottok pokalen i Nordic Trophy.

Å vinne for fjerde gang betyr noe ekstra for Mika Auvinen. Han er nå oppe i samme antall som konkurrenten og vennen Juha Ristimaa.

- Det å være oppe på samme nivå som Juha er noe helt spesielt. Dette er fantastisk, sier han i gledesrus.

11.000 besøkende fikk oppleve vinnerbilen i løpet av en strålende solskinnsdag på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park.

Neste gang arrangeres Nordic Trophy på Elmia i Jönköping i 2012. Da lover Mika Auvinen å komme med en ny bil. Andreplassen i Nordic Trophy ble Ekdahls Åkeri fra Malmö med Volvo FH16 Road Cruiser, mens tredjeplassen gikk til nykommerne Renax Stängsel fra Norrköping med en Scania R500 betongbil.