Bedre enn ventet fra Hino

Hino Motors leverer gode tall på tross av dårlig salg

hino motors dakar rally

hino motors dakar rally

Publisert Oppdatert

Japans største lastebilprodusent som også selger Scania R420 i Japan, kan vise til gode tall til tross for minsket salg etter første kvartal. Hino Motors havnet på et nettoresultat på 3,1 milliarder yen mot et ventet tap på 3,5 milliarder yen. Omsetningen ble oppgitt til 295 milliarder yen og selskapet øker salgsprognosen for første halvåret med 10,9%. De regner også med å tjene 80% mer enn den tidligere prognosen. Det er kostnadsreduksjon og profittfokus som har gitt det gode resultatet på tross av et fortsatt dårlig marked, i følge deres kvartalsrapport.

Hino økte også sin kommisjonsproduksjon av Toyota modellene Landcruiser Prado, Dina og Fj Cruiser til 125 tusen, en økning på 5 tusen enheter.

Minskende marked

Selskapet som har vært en ivrig deltaker i Dakar rallyet i mange år fullførte i år rallyet for 19. gang med en Hino 500 serie. De vant klassen som heter production class med en av de to bilene.

Markedet for tunge og medium lastebiler har sunket med 34%, mens markedet for lette lastebiler falt med 30,3%. Hinos salg av lastebiler i Japan har sunket med 22,3% i forhold til året før. Totalt sett har de solgt 83 tusen enheter som er en nedgang på 15,3% fra i fjor.

Hino regner med at buss- og lastebilmarkedet i Japan fortsatt vil være dårlig på grunn av den langsomme innhentingen av økonomien. Samtidig regner de med at markedet for last og buss utenfor Japan vil bedre seg, særlig i råvareland og utviklingsland.