Bedre sjåførhelse med sunnere pausemat

Norske lastebilsjåfører skal motiveres til å velge sunnere mat og samtidig få hvilepauser av bedre kvalitet. Fellesskapet Utvalgte Spisesteder med sine 17 veikroer og Norges Lastebileier-Forbund med sine 3 000 medlemsbedrifter og 15-20 000 sjåfører har inngått en avtale som gir sjåførene 15 prosent rabatt på alle hovedretter på spisestedene rundt omkring langs norske stamveier.

Mortens Kro ved Gjelleråsen er blant spisestedene som nå tilbyr rabatt til sjåførene.

Mortens Kro ved Gjelleråsen er blant spisestedene som nå tilbyr rabatt til sjåførene.

Opprettet
- Avtalen med Utvalgte Spisesteder er helt i tråd med våre målsettinger, som blant annet er å gi sjåførene mindre stress og bedre pausekvalitet, øke trafikksikkerheten, redusere sykefravær og vise samfunnsansvar, sier Olafsrud i NLF.

- Avtalen med Utvalgte Spisesteder er helt i tråd med våre målsettinger, som blant annet er å gi sjåførene mindre stress og bedre pausekvalitet, øke trafikksikkerheten, redusere sykefravær og vise samfunnsansvar, sier Olafsrud i NLF.

Her finner du Utvalgte Spisesteder:

  • Valdresporten i Nes i Ådalen
  • Rustad Kafe på Sokna
  • Valsøytunet
  • Motell Nor-Kro på Bromma
  • Spiseriet i Kremmertorget på Elverum
  • Mortens Kro på Gjelleråsen
  • Solstad Hotel på Gol
  • Taverna Alvdal
  • Oppdalsporten
  • Frichs Kafeteria
  • Rudshøgda Nordgående
  • Lygnasæter Hotel
  • Aarnes Kafeterie
  • Sjøormen Kro
  • Senterkroa i Bø

Bakgrunnen er ønsket fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF) om å hjelpe yrkessjåførene til å velge et bedre kosthold. De har en krevende hverdag på ofte dårlige veier og er nødt til å forholde seg til strenge regler om pauser etc. som vi andre er fritatt for.

- Det har lett for å bli mer enkel mat med raske kullhydrater enn godt er, og vi registrerer at dette er et økende helseproblem. NLF ønsker at sjåførene skal få muligheten til å variere i større grad og velge mer energirik mat som varer lenger.

Iallfall bør de kunne innta ett sitt-ned-måltid om dagen og puste skikkelig ut. Det gir bedre helse og høyere trafikksikkerhet, noe både sjåførene, våre medlemmer og hele samfunnet er tjent med, sier markedsdirektør Kjell Olafsrud i NLF.

- Mange lastebilsjåfører tar en pålagt eller frivillig pause på våre veikroer; vi vet at mange har sitt favorittstoppested. Men andelen bør kunne økes betydelig, sier daglig leder i Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien.

Hverken han eller veikroene påstår at de serverer helsekost, men den sunne og velsmakende tradisjonsmaten som veikroene tilbyr er langt bedre enn pølser og hamburgere. Dessuten får pausene høyere kvalitet, når man kan sette seg ned en liten stund og nyte maten i stedet for å sluke pølsa i full fart.

NLF vil be sine medlemsbedrifter om å drive aktiv og kontinuerlig påvirkning av sine sjåfører for å benytte seg av rabatten og gi seg selv gode hvilepauser med energi-riktig mat. Markedsdirektøren har stor tro på at bevisstheten blant medlemmene på dette området er høy, og at avtalen vil få god effekt.